Un bărbat transgender care a născut a vrut să fie declarat tată. Ce a decis instanţa

Ultima actualizare: 25-09-2019 19:31
Un bărbat transgender care a născut a vrut să fie declarat tată
Profimedia

Încercarea unui bărbat transgender din Marea Britanie de a fi recunoscut legal drept tată al copilului pe care l-a născut anul trecut a eşuat miercuri.

Înalta Curte a respins cererea lui Freddy McConnell (32 de ani), un părinte singur, de profesie jurnalist, ca acesta să fie înregistrat ca tată pe certificatul de naştere al copilului său, ceea ce ar fi constituit o premieră legală în Marea Britanie, notează DPA, citată de Agerpres.

Judecătorul Andrew McFarlane a declarat că statutul parental al femeilor care fac tranziţia pentru a deveni bărbaţi derivă încă „din rolul lor biologic de a da naştere”.

De partea cealaltă, avocaţii lui McConnell au declarat că hotărârea judecătorului „dă o lovitură luptei transgenderilor pentru egalitate”.

„Freddy este bărbat din punct de vedere legal, iar documentele sale legale reflectă acest lucru”, a declarat Karen Holden, fondatoarea A City Law Firm, într-o declaraţie.

„În Marea Britanie, el are dreptul să îşi schimbe genul pe certificatul de naştere, deci de ce nu şi pe certificatul copilului său?”, a declarat Holden.

Ea a precizat că avocaţii lui McConnell au vrut să împiedice ca acesta să fie „forţat” să se înregistreze drept mamă a copilului său, „ceea ce credem că este contrar dreptului său la viaţa privată şi de familie ... [şi] discriminatoriu faţă de părinţii trans şi intersex”.

De cealaltă parte, judecătorul McFarlane a subliniat că există „o diferenţă materială între genul unei persoane şi statul său parental”. O „mamă” este cineva care „suferă fizic şi biologic în procesul de a purta o sarcină şi de a da naştere”, a argumentat el.

Holden a adăugat că McConnell analizează în prezent dacă va contesta sau nu hotărârea judecătorului.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO