Un bărbat a fost trimis în judecată, după ce a fost prins băut şi fără permis la volan

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
filtru politie
Pro TV

Un bărbat a fost trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni, după ce a fost prins beat şi fără permis la volan. 

Potrivit Obiectiv de Suceava, el i-a ameninţat cu moartea pe poliţişti după ce aceștia au refuzat să primească mită 500 de euro, ca să închidă ochii la infracţiunile comise de el.

Anchetatorii au stabilit faptul că în dimineaţa de 25 decembrie 2017, inculpatul, în timp ce conducea maşina în localitatea Soloneţ, a lovit uşor o oaie.

Apoi, ciobanul a fost agresat de inculpat, după care a urcat la vo­la­nul autovehiculului şi şi-a continuat depla­sarea.

Persoana agresată a sunat la 112, solicitând ajutorul poliţiştilor. 

Ciobanul, în timp ce le povestea agenţilor de poliţie motivul pentru care a sunat la 112, a re­cunoscut maşina agresorului, indicând-o po­liţiştilor. Unul dintre membrii echipajului a făcut semn regulamentar de oprire autovehiculului condus de inculpat, dar acesta nu s-a conformat, continuându-şi deplasarea pentru un timp, după care a oprit.

El a coborât din maşină, moment în care la faţa locului a ajuns echipajul de poliţie pornit pe urmele sale.

Poliţiştii i-au cerut inculpatului să se legi­timeze, însă acesta a devenit violent verbal la adresa poliţiştilor, adresându-le injurii şi ame­ninţări. Cum bărbatul mirosea a băuturi alcoolice, i s-a cerut să sufle în aparatul etilotest, însă acesta a refuzat, devenind agresiv. Întrucât exista posibilitatea ca inculpatul să se manifeste violent şi refuza în continuare să se legi­timeze, cei doi poliţişti l-au imobilizat şi în­­cătu­şat, folosind spray-ul iritant lacrimogen, pentru a-l putea introduce în autospeciala de poliţie.

După ce i-au spus că se vor deplasa la Po­liţia municipiului Suceava şi la Unitatea de Pri­miri Urgenţe Suceava pentru a-i fi recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, inculpatul a continuat să îi injure şi să-i ameninţe cu moartea.

Pe drumul spre municipiul Suceava, șoferul le-a propus la un moment dat agen­ţilor de poliţie suma de 500 de euro pentru a nu întreprinde niciun demers legal împotriva sa. La refuzurile ferme ale poliţiştilor, inculpatul a continuat să propună în mod repetat acceptarea unor sume de bani pentru a fi iertat.

Inculpatul a fost dus la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean „Sfântul Ioan cel Nou” din Su­ceava, unde în prezenţa personalului medical a refuzat recoltarea probelor biologice de sân­ge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din cercetări a rezultat că inculpatul, la data de 25 decembrie 2017, avea dreptul de a condu­ce autovehicule suspendat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO