Turiștii de pe litoral au luat cu asalt restaurantele în a doua zi de Paște. Ce specialități au preferat
Și în a doua zi de Paște, soarele a fost rege pe litoral. În aceste condiții, să tot lenevești pe nisipul fierbinte și să intri măcar cu picioarele în apă.
Când a venit însă ora mesei, toată lumea a dat navală la cherhanale pentru un pește și niște fructe de mare, după fripturile grele din carne de miel.
Briza le-a mângâiat obrajii celor care și-au petrecut ziua pe plajă. Au făcut plimbări lungi și chiar au cochetat cu marea.
Fată: „Frumos, cald, o zi minunată. A fost așa, pe nepusă masă, o aventură."
Femeie: „Marea noastră este frumoasă. Păcat că ajungem greu din Arad până aici."
Băiat: „Început de sezon, am zis să fim și noi prezenți."
Reporter: Ce v-a plăcut în această periadă?
Fată: „Că nu a fost aglomerat. Iubesc atunci când nu e lume."
În portul Tomis, restaurantele au făcut față cu greu potopului de comenzi. Ca să-și revină după masa de Paște, turiștii au cerut în cor pește pe plită și limonadă.
Bărbat: „Am luat hamsii. Foarte, foarte bune! De asta am și venit aici, pentru meniul ăsta. O mâncare mai ușoară e necesară după miel și toate cele."
Simona Piricleanu, administrator terasă: „Pește și fructe de mare, ăsta e specificul, un borș de pește, ceva mai ușor."
Cine nu are de gând să se întoarcă acasă prea curând se poate bucura de vreme bună cel puțin până miercuri. Chiar dacă sezonul estival a fost oficial deschis, tarifele la cazare rămân mici măcar până pe 1 iunie.