Televiziunea, principala sursă de informare pentru români. ProTV, postul preferat

Ultima actualizare: 12-10-2019 20:03

Televiziunea este în continuare principala sursă de informare pentru majoritatea românilor, potrivit unui studiu recent.

Tinerii petrec, însă, mai puțin timp în fața televizorului decât vârstinicii, iar postul de televiziune preferat de românii de toate vârstele este PRO TV. Vă mulțumim pentru fidelitate.

Interesul românilor pentru știri este la fel că și în anul 2016. Mai bine de 80% dintre aceștia deschid televizorul în fiecare zi pentru a urmări jurnalele de știri, în special în mediul rural.

În mediul urban s-a înregistrat o creștere pentru consumul de filme și documentare.

71% dintre români preferă să urmărească filme la televizor, 57% se uită la documentare și emisiuni de divertisment, iar 51% nu ratează niciun episod din serialul preferat. 47% dintre români preferă programele sportive.

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 34 de ani se uită, însă, mai puțin la televizor decât în anii trecuți.

Monica Stroe, sociolog: „Televiziunea concurează în practicile lor de consum cu multe canale media, care sunt mult mai atractive și care îi lasă să-și aleagă conținutul.”

Românii se uită în medie 3 ore pe zi la televizor în timpul săptămânii și aproape 4 ore într-o zi de weekend.

Mihai Ursoi, reprezentatul companiei care a realizat studiul: „A crescut foarte mult proporția de televizoare HD și ultraHD în România, dar în continuare în 30% din gospodării mai sunt persoane care au televizor cu tub catolic”

Studiul a fost realizat pe un eșantion reprezentativ din România, iar 27% dintre cei care au participat au spus că PRO TV este singurul canal de televiziune pe care ar vrea să-l urmărească dacă ar trăi pe o insulă pustie.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO