Tânăr din Galaţi, prins când vâna cu ogari, călare pe cal. Ce amendă a primit


Ultimul update: Marti 11 Februarie 2020 17:39
Data publicarii: Marti 11 Februarie 2020 17:39
Categorie: Stiri Diverse

Autoritățile din Galați anchetează un caz de braconaj mai puțin întâlnit.

Reprezentanții Autorității Județene pentru Vânătoare și Pescuit au identificat un tânăr de 22 de ani care ar fi crescut câini din rasa ogar, pe care i-ar fi folosit pentru a vâna animale sălbatice fără a folosi vreo armă.

Legislația interzice astfel de practici, încadrate la infracțiuni de braconaj.

Tânărul de 22 de ani a fost oprit de polițiști și de paznicii de vânătoare în momentul în care se afla pe un fond cinegetic din apropiere de Galați. Era călare pe un cal și ieșise la braconat, spun autoritățile.

Proprietarul acestei ferme a fost depistat de polițiști pe un fond de vânătoare însoțit de mai mulți ogari. Legislația din țara noastră spune că vânătoarea cu ogari este interzisă, la fel cum este în cele mai multe țări europene.

Adrian Alexandru, director AJVPS Galați: „Stăteam la pândă, că știam de aceste persoane că folosesc niște ogari - este primul caz de braconaj cu ogari, în județul Galați. Vânătoarea cu ogari se practică în felul următor: persoanele care dețin aceste rase de câini dau drumul la câini, după care acești câini aleargă vânatul, în special iepuri și căprioare, pentru că sunt mai ușor de prins și mai micuțe, persoanele ajungând din urmă și capturând vânatul în stare vie sau moartă.”

În acest fel, vânătorul nu mai este nevoit să mai tragă niciun foc de armă și, dacă este braconier, este mai greu de reperat.

Polițiștii nu au găsit asupra tânărului de 22 de ani animale vânate, așa că suspectul a scăpat doar cu o amendă.

Cms. șef Gabriela Costin, IPJ Galați: „Tânărul însoțit de cei doi ogari a fost depistat de polițiști pe un fond de vânătoare din extravilanul comunei Schela. Întrucât legea interzice accesul cu ogari sau cu metiși de ogari pe fondurile cinegetice, acesta a fost sancționat contraventional.”

Amenda pe care o are de plătit este de nu mai puțin de 5.000 de lei. Tânărul sancționat nu a putut fi găsit pentru a prezenta un punct de vedere în legătură cu acest incident. Vânătoarea cu ogari reprezintă infracțiune și se pedepsește, conform legii, cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO