Ștrandurile din București, în vara 2023. Locurile cu piscină amenajate recent în Capitală

Otopeni aquapark
Shutterstock

Sunt o mulțime de ștranduri în București deschise în anul 2023, iar unele dintre ele arată absolut impecabil, după îmbunătățiri aduse și o mulțime de posibiliăți de a te distra.  

Pentru că a venit canicula, ți-am pregătit o listă cu ștranduri din București în 2023, ca să te răcorești în timp ce savurezi o băutură rece.

Ștranduri amenajate în București, în 2023

Există multe ștranduri amenajate în București. În funcție de zona în care stai, cel mai probabil poți merge să te răcorești într-un bazin destul de aproape.

Ștrandul Titan Cara – aflat în apropierea Parcului Titan, pe Bulevardul Nicolae Grigorescu în sectorul 3 din București, este ideal pentru o zi de relaxare. Exită mai multe bazine moderne, plajă, parc de distracții pentru copii, terenuri de fotbal, de tenis, terase și un restaurant.

Ștrandul Ciurel – Crângași Magic Place se află pe Șoseaua Virtuții, aproape de Piața Crângași. Ștrandul se întinde pe 7 hectare și poate găzdui peste 5.000 de oameni. Tarifele sunt modeste, apa este curată, există șezlonguri, spații amenajate cu nisip și iarbă, două bazine olimpice, spații de joacă pentru copii, piscine pentru copii, 11 tobogane și multe altele.

Citește și
Nu s-au omorât cu munca, dar au încasat lunar peste 7.000 de euro. Politicienii români cu activitate discretă în Parlamentul European

Ștrandul Tineretului – printre cele mai populare ștranduri din București, acesta se află pe strada Primo Nebiolo, în sectorul 1. Are un bazin de înot pentru adulți și o piscină de 3.500 metri pătrați. Are o plajă de nisip și una de gazon, peste 1000 de șezlonguri, terenuri de fotbal și volei și dușuri.

Ștrandul Giulești este perfect pentru cei care locuiesc în zonă. Îl găsești în sectorul 6, pe Calea Giulești nr. 240. Are un bazin mic și o capacitate de 100 de locuri.

Ștrandul Moghioroș este frecventat de toți bcuureștenii, indiferent de zona în care locuiesc. Este foarte mare, are peste 2.000 de șezlonuri și o suprafață de 5.500 de metri pătrați. Se numește Magic Summer Waves și se află pe Aleea Drumul Taberei, nr. 115.

Sunt două bazine pentru adulți și două pentru copii. Sunt patru tobogane, dintre care două pentru copii, dar există și două baruri, o pizzerie și un grătar. Șezlongurile și umbrelele sunt incluse în taxa de intrare.

Waterpark-uri în București și împrejurimi

Water Park Otopeni este un parc acvatic aflat pe Calea București nr. 255 A. Are o capacitate de 4.000 de locuri, 9 piscine, 27 de tobogane, un restaurant tip împinge-tava și un bar.

Divertiland este locul în care toți copiii vor să ajungă. Este unul dintre cele mai mari aquapark-uri din București, unde poți găsi tobogane, plaje amenajate, locuri de iarbă verde, vestiare, umbrele și șezlonguri.

Există piscine speciale, unele cu apă încălzită și este un loc ideal de petrecut o zi plină de distracție alături de copii.

Therme este unul dintre cele mai cunoscute parcuri acvatice pentru bucureșteni. Are o suprafață de peste 250.000 de metri pătrați și oferă o serie de distracții pentru copii, precum tobogane, piscină cu valuri și multe alte activități.

Piscine din București în 2023

Dacă nu ești fan ștranduri, există mai multe piscine în București de care poți profita vara aceasta. Multe dintre ele sunt în topul preferințelor bucureștenilor.

Piscina Floreasca este poate cea mai populară din București. Se află în Grădina Floreasca și este deschisă zilnic între orele 10:00 și 18:30.

Daimon se află în apropierea Parcului Tineretului și este una dintre cele mai vechi piscine din București. Clubul dispune de o piscină interioară și una exterioară. Sunt terenuri de tenis, restaurant și multe alte facilități.

Aqua by Pescariu Spa este o piscină de lux, care are două jacuzzi-uri, un poolbar, un restaurant, o piscină pentru copii, un loc de joacă, dar și o zonă de relaxare. Este deschisă în fiecare zi de la 8:00 la 20:00.

Piscina Bamboo se află pe marginea lacului Tei și este deschisă de marți până duminică între 09:00 și 19:00, iar lunea între 12:00 și 19:00.

Piscina Youniverse se află în spatele Casei Presei și este ideală pentru o zi de relaxare.

Înotul, cea mai bună formă de mișcare

Să începi să înoți este ușor. Este un sport pentru toate grupele de vârstă și pentru toate nivelurile de calificare și de condiție fizică.

Există piscine și ștranduri peste tot în România.

Dacă vrei să mergi la ștrand sau la piscină, nu o face doar ca să te relaxezi. Înotul este cel mai bun antrenament pentru corp și minte. Și nici nu trebuie să înoți toată ziua.

Înotul folosește toți mușchii din corp, așa că, indiferent de stilul de înot, vei avea parte de un antrenament complet al corpului. În plus, exercițiile în apă fac corpul să lucreze mai mult, astfel că 30 de minute într-o piscină valorează 45 de minute de aceeași activitate pe uscat.
Înotul este excelent pentru starea generală de bine. Doar 30 de minute de înot de trei ori pe săptămână, alături de o dietă și un stil de viață echilibrat și sănătos, reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a rămâne în formă și sănătos și de a menține o perspectivă mentală pozitivă. Dacă o faci cu prietenii, devine și mai distractiv.

Fie că ești stresat sau ai o perioadă în care nu dormi, nu te odihnești suficient, alimentația e un dezastru sau ai probleme în viața profesională sau personală, înotul te ajută să scapi de ele. Înotul în mod regulat poate scădea nivelul de stres, reduce anxietatea și depresia și îți poate îmbunătăți tiparele de somn. Pentru a simți beneficiile mentale ale înotului este nevoie doar de câteva ture de bazin.

Înotul este una dintre cele mai eficiente modalități de a arde calorii. Un înot ușor poate arde peste 200 de calorii în doar o jumătate de oră, mai mult decât dublu față de mersul pe jos.

Pe lângă faptul că este o formă excelentă de exerciții cardiovasculare, înotul de doar 30 de minute pe săptămână poate ajuta la protejarea împotriva bolilor de inimă, a accidentului vascular cerebral și a diabetului de tip 2.

Apa susține până la 90 la sută din greutatea corpului. Așadar, dacă ți-ai scrântit sau dacă ai o accidentare sau o boală de lungă durată, înotul este o modalitate excelentă de a rămâne activ.

Inactivitatea și nu îmbătrânirea sunt adesea responsabile pentru lipsa de energie a oamenilor. Doar 30 de minute de înot de trei ori pe săptămână poate crește nivelul de energie prin creșterea ratei metabolice.

Dacă transpirația este o problemă pentru a face exerciții fizice, la înot nu vei simți niciodată transpirație, indiferent cât de mult muncești, deoarece apa din jurul tău te răcorește în mod constant.

Să nu uităm de distracția care vine la pachet cu înotul. Nu trebuie să mergi la un bazin ca să înoți. Poți să o faci, pe timpul verii, la ștrand. Mergi măcar de două ori pe săptămână, distrează-te cu prietenii în timp ce înoți ca să nu simți efortul. Apoi, te poți relaxa pe marginea bazinului savurând o băutură rece.

Articol recomandat de sport.ro
"FCSB a fost mereu prioritatea mea!" Gigi Becali are antrenor! Anunțul făcut
"FCSB a fost mereu prioritatea mea!" Gigi Becali are antrenor! Anunțul făcut
Citește și...
Experientă inedită la Grădina Zologică din Târgu Mureș. Vizitatorii pot să mângâie lemurii și să le dea de mâncare din mână
Experientă inedită la Grădina Zologică din Târgu Mureș. Vizitatorii pot să mângâie lemurii și să le dea de mâncare din mână

Experiență inedită la Grădina Zologică din Târgu Mureș. Vizitatorii pot de luni să se plimbe printre lemuri, să-i mângâie, să le dea de mâncare din mână.

Paradă de costume de baie la firul ierbii, în București. A început sezonul de plajă în Saint Tropez... din Berceni
Paradă de costume de baie la firul ierbii, în București. A început sezonul de plajă în Saint Tropez... din Berceni

Departe de munte și mare, românii rămași în orașe au găsit soluții originale de ieșire în natură. În Capitală, a fost paradă de costume de baie la firul ierbii, pe o plajă urbană din zona Berceni.

Cum și-au petrecut turiștii a doua zi de Paște în Bucovina. Mănăstirea Voroneț a fost printre cele mai vizitate locuri
Cum și-au petrecut turiștii a doua zi de Paște în Bucovina. Mănăstirea Voroneț a fost printre cele mai vizitate locuri

Din dorința de a vedea cât mai multe, a doua zi de Paște a fost activă pentru turiștii care au mers în Bucovina. Au luat la rând mănăstirile, târgurile, iar unii s-au orientat și spre activități mai aventuroase.

Recomandări
Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei
Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România. Avem același nivel de trai ca al Ungariei

Intrarea în Uniunea Europeană a avut un efect spectaculos pentru România, dar şi pentru celelalte țări din Europa Centrală și de Est.

Ursula von der Leyen îi cere lui Xi Jinping să nu mai ajute Rusia în războiul împotriva Ucrainei. Mizele acestei vizite
Ursula von der Leyen îi cere lui Xi Jinping să nu mai ajute Rusia în războiul împotriva Ucrainei. Mizele acestei vizite

Uniunea Europeană mizează pe China pentru ca aceasta să-şi folosească influenţa pe lângă Rusia astfel încât să convingă Moscova să nu mai continue războiul în Ucraina.

Grindina continuă să facă pagube în mai multe zone din ţară. ANM a emis mai multe avertizări de fenomene periculoase. FOTO
Grindina continuă să facă pagube în mai multe zone din ţară. ANM a emis mai multe avertizări de fenomene periculoase. FOTO

Noi căderi de grindină au fost înregistrate, luni, în mai multe zone din ţară. Meteorologii au emis mai multe avertizări nowcasting de fenomene periculoase, în continuare unele localităţi fiind sub avertizări cod galben.