Satul din Arad unde bătrânii îşi mai amintesc de regina Elena. Ce decizie a luat primarul

18-10-2019 00:00

Gest de recunoștință pentru familia regală a României. Una dintre străzile din comună Săvârșin, județul Arad, va purta de acum numele Reginei Elena.

Strada pe care Regele Mihai mergea an de an, înainte de Crăciun, și împărțea daruri oamenilor nevoiași va purta de acum numele mamei sale.

Ioan Vodicean, primar Savarșin: „Având în vedere că aici la Săvârşin există o reședință a familiei regale iar regina mamă Elena alături de fiul ei regele Mihai a cumpărat această propietate și a iubit aceste locuri și oamenii acestor locuri am găsit de cuvință să marcăm și noi acest eveniment."

Bătrânii locului își aduc aminte cu drag toate poveștile despre regina mama.

Bătrână: „Modestă, elegantă, dar modestă, nu iesită din comun. Vizita bătrânele din sat, că au fost și atunci bătrâni săraci și ea mergea să vadă ce le trebuie.”

Bătrână: „Regina mama Elena venea pe aici, mergea prin comună, mergea într-o localitate peste Mureș, la Bulci, care acolo era naș sau nu știu ce era.”

Bătrân: „Ca cetățean al acestei comune mă bucur,  fiind locul de baștină al majestăţii sale regale Mihai. Câteva schimbări care aduc respect, omagiu, un lucru frumos pentru noi calocalnici și în memoria lor.”

După instalarea unei plăcuţe comemorative a fost ținută și o slujba în față localnicilor și a angajaților domeniului regal din comună Săvârșin.

Călin Madaluță, preot: „Este zona în care Majestățile lor regale se plimbau de multe ori. Este zona în care majestățile lor regale treceau din casă în casă și aduceau multe daruri celor necăjiți celor nevoiași de marile sărbători.”

Strada care poartă acum numele reginei Elena este a treia cu titulatura regală din Săvârșin. Alte două străzi poartă numele regelui Mihai și a reginei Ana. Evenimentul este cu atât mai important cu cât osemintele reginei mama vor fi repatriate din Elveția și reinhumate la Curtea de Argeș în acest weekend.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!


VIDEO PROTVPLUS.RO