Șarpe extrem de veninos, găsit în cutia pentru mâncare a unui copil


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 27 Februarie 2018 15:12
Categorie: Stiri Diverse
sarpe cutie mancare

Unul dintre cei mai mortali şerpi din lume a fost găsit în cutia pentru mâncare a unui copil într-un oraş din statul Australia de Sud, informează marţi media locale, citate de DPA.

Mama copilului pregătea pachetul copilului în locuinţa sa din Hahndorf când a descoperit un exemplar tânăr de şarpe brun sau Pseudonja textilis în cutia pentru mâncare a copilului, a declarat Rolly Burrell, un expert care se ocupă cu prinderea şerpilor din Adelaide, pentru ABC Radio, informează Agerpres.ro

"Nu este ceea ce te-ai aştepta să vezi când verifici dacă copilul tău şi-a mâncat fructul", a scris Burrell sub o fotografie cu şarpele pe pagina sa de Facebook.

"Ea începuse deja să facă pachetul... nu văzuse şarpele şi era pe cale să pună mâncarea în cutie. Atunci când l-a văzut a pus capacul şi ne-a sunat", a declarat Burrell pentru ABC, adăugând că şarpele a fost înlăturat fără niciun incident. El a precizat că un exemplar tânăr de şarpe brun este la fel de mortal ca unul pe deplin dezvoltat.

Expertul a adăugat că şerpii au tendinţa de a se ascunde în spaţii strâmte pentru a se simţi în siguranţă, precizând că a primit un număr neobişnuit de apeluri în această vară.

"Avem câte 50, 60 de apeluri pe zi şi sunt toţi pui de şarpe brun", a spus el, menţionând că este cel mai mare număr de astfel de cazuri din ultimii 40 de ani.

Specia este una dominantă pe coasta estică a Australiei şi spre interior. Potrivit datelor de medicină legală de anul trecut, şerpii au fost responsabili pentru 23 de decese din 2000 şi până în prezent.

Tot în această lună, o elevă din Australia a dat de un pui de şarpe negru cu burta roşie sau Pseudechis porphyriacus, care este veninos dar nu letal, când şi-a deschis rucsacul pentru a-şi scoate pachetul într-o şcoală din Brisbane

Sursa: Agerpres

Bărbat din Piatra Neamţ, muşcat de un şarpe boa în apartamentul său
Funcționară suspendată, după ce le-a spus șefilor că 100.000 de dolari lipsă au fost mâncați de un șarpe
VIDEO PROTVPLUS.RO