Ruinele unui vechi palat regal, descoperite în nordul Chinei

08-02-2019 12:41


china, oras interzis

Ruinele unui vechi palat regal au fost descoperite în provincia Hebei din nordul Chinei, informează Xinhua, conform Agerpres. 

Ruinele palatului, care ar fi aparţinut împăratului Zhangzong din dinastia Jin (1115-1234), au fost descoperite în timpul excavaţiilor din apropierea satului olimpic din oraşul Zhangjiakou, unde se vor desfăşura o parte din competiţiile din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă din 2022, au informat autorităţile locale.

Situl rectangular acoperă o suprafaţă de circa 140.000 de metri pătraţi. O varietate de relicve au fost descoperite în zonă, printre care materiale de construcţii, porţelan şi ceramică.

"Acesta este cel mai mare palat al dinastiei Jin descoperit vreodată în ultimii ani", a declarat Zhang Baogui, de la Biroul de cultură, radio, televiziune şi turism al oraşului, precizând că descoperirea acestor ruine este deosebit de importantă pentru cercetarea privind palatele regale ale dinastiei Jin.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

Tags: china, palat, ruine, hebei,

VIDEO PROTVPLUS.RO