Rochia care te scapă de amenzile de circulație. Cum păcălește radarele polițiștilor

14-08-2019 14:54


Rochia care păcălește radarele

O hackeriță din SUA s-a apucat de design vestimentar și a creat o linie de îmbrăcăminte care i-ar putea scuti pe șoferi de amenzile de circulație.

Hainele realizate de Kate Rose au un model aparte, ce pare o colecție de plăcuțe de înmatriculare dispuse într-o ordine care redă pasaje din cel de-al patrulea amendament din Constituția SUA, care îi protejează pe cetățeni de supravegherea abuzivă a guvernului.

Camerele radarelor și cele de supraveghere a traficului sunt puse în dificultate, pentru că nu pot face diferența între plăcuțele reale ale autoturismului și cele imprimate pe obiectele vestimentare. Astfel, în sistem sunt înregistrate mai multe numere, ceea ce înseamnă că polițiștii vor trebui să le verifice pe fiecare în parte înainte să poată da o amendă, scrie The Guardian.

 

Practic, vestimentația creată de Kate are scopul de a îngreuna munca autorităților, pentru a descuraja dezvoltarea sistemelor de supraveghere a cetățenilor.

Hackerița spune că ideea i-a venit în urma unei discuții cu un prieten.

“Îmi spunea că aparatele care detectează numerele de înmatriculare nu sunt foarte performante. Ele detectează garduri și alte lucruri de genul acesta. M-am gândit că dacă sunt păcălite de un gard, atunci aș putea sa încerc și eu”, a explicat Kate.

Ea și-a prezentat colecția vestimentară la o conferință cibernetică la care au participat mai mulți cercetători au venit cu invenții capabile să păcălească sistemele de supraveghere.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO