Razii în București. Șoferi băuți la volanul unor mașini de marfă ori de transport public

Ultima actualizare: 21-07-2020 14:56

Șoferi băuți la volanul unor mașini de marfă ori de transport public. Asta au descoperit polițiștii rutieri din Capitală, în cadrul unei ample acțiuni de control, desfășurată la nivel european.

 

Unul dintre cei prinși în culpă conducea o dubă, deși avea o alcolemie de 0.74 în aerul expirat. S-a ales cu dosar penal.

Alți 67 de șoferi au fost amendați. Bărbatul de 34 de ani, care conducea o dubiță de marfă, s-a ales cu dosar penal. Cu dosar penal s-a ales și alt bărbat, de 52 de ani, care conducea un buldozer, cu un permis categoria B. Pentru acest utilaj, avea nevoie de categoria C.

Unii au avut probleme pentru starea proastă a mașinilor.

În total, polițiștii rutieri din București au dat 67 de amenzi și au reținut 16 certificate de înmatriculare, în prima zi de control. Acțiunea se va desfășura toată săptămâna.

Claudiu Costea, Brigada Rutieră: ”Este o organizație a poliției rutiere din toată Europa. Se desfășoară în același timp, simultan într-o săptămână, acțiuni pentru verificarea autobuzelor, microbuzelor și transportului de marfă și la nivel național. Totodată, timpii de odihnă vor fi verificăți, starea tehnică a mașinii va fi o prioritate, deoarece pe fondul stării tehnice s-au produs accidente rutiere. ”

Polițiștii verifică și dacă pasagerii din autobuze au masca de protecție, conform legii.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO