Problemele unui tânăr înalt de 2,24 m. Nu încape în mașină și își cumpără haine pe comandă

Ultima actualizare: 19-11-2020 09:50

Un tânăr din Germania şi-a dorit mult să aibă permis de conducere. Doar că, la 2 metri și 24 de centimetri înălțime, visul lui părea de neîndeplinit.

Jannik Könecke, student: "Problema e că nu aș putea să conduc în mod corespunzător, deoarece picioarele mele sunt prea lungi și genunchii mă împiedică să schimb pedalele. Am sunat la mai multe școli de șoferi şi am întrebat dacă au o soluţie pentru o persoană de înălțimea mea, dar toţi instructorii îmi spuneau să mă las păgubaş."

Până într-o zi când a dat peste un instructor care a găsit în cele din urmă o soluție pentru ca băiatul să aibă loc la volan.

Mario Barfigo, instructor: "Am scos scaunul original şi am pus altul în locul lui, echipat cu această șină, astfel încât de acum înainte să putem avea în maşină şi oameni ceva mai înalţi."

La 20 de ani, tânărul are o înălţime de 2 metri şi 24 de centimetri.

Jannik Könecke, student: "A început de când eram mic. Am fost întotdeauna cel mai înalt, la grădiniță, la şcoala primară, în liceu. Am fost întotdeauna cel mai înalt."

Iar provocările nu lipsesc. La haine are nevoie de croieli speciale, pantofii îi vin doar mărimea 55 şi îi găseşte numai în Statele Unite, iar patul în care doarme a fost adaptat.

Jannik Könecke, student: "Am auzit tot felul de insulte sau comentarii neadecvate precum "bebeluș gigant"."

Dar, odată ce a fost declarat cel mai înalt cetăţean german, atitudinea oamenilor s-a schimbat.

Jannik Könecke, student: "Acum se uită într-un alt mod la mine şi îmi cer să facem poze."

Mai rămâne totuşi o problemă de rezolvat - să obţină permisul de conducere.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO