Prins cu alcoolemie uriașă la volanul unei mașini furate: ”În arest o să beau spirt”

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
sofer

Angajatul unei spălătorii din Iași a fost prins băut la volanul unui autoturism pe care îl furase. Autoturismul, un Renault Kadjar, aparţinea unei firme de leasing care lăsase maşina în curtea spălătoriei.

Florin Florescu a decis împreună cu câţiva colegi să „dea o tură“. El s-a urcat la volan, iar locurile din spate au fost ocupate de către o femeie, un copil şi alţi doi colegi de la spălătorie, relateaza ziaruldeiasi.ro.

Oprit de Poliţie, Florescu nu a putut oferi foarte multe date despre fapta sa, din cauza stării avansate de ebrietate. Poliţiştii au reuşit să îl testeze, reieşind o alcoolemie în aerul pur expirat de peste 2,5 g/l, valoarea în sânge fiind aproximativ dublă.

Poliţiştii l-au reţinut, luni, pentru 24 de ore pentru infracţiunile de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului. Poliţiştii au precizat că au tras individul pe dreapta deoarece acesta circula fără lumini, cu viteză, şi haotic.

”În urma verificărilor, a rezultat că şoferul din comună Ungheni nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. De asemenea, întrebat de către poliţişti cu privire la circumstanţele depistării în trafic la volanul autoturismului, bărbatul a precizat că a luat autoturismul după ce acesta fusese adus la spălătoria unde este el angajat“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei Iaşi.

Interpelat de jurnalişti, bărbatul a precizat că băuse atât de mult când înainte de a se urca la volan încât ”schimba viteza direct doza de bere”. De altfel, imediat după ce s-a trezit în sediul Poliţiei, el a mers la un magazin şi şi-a cumpărat o doză de bere, precizând că trebuie ”să se dreagă”. Întrebat dacă este conştient de gravitatea faptelor sale, el a spus: ”I don’t care” (n.r. nu-mi pasă), susţinând că ştie şapte limbi străine pentru că a lucrat în străinătate. ”În arest o să beau spirt”, a mai spus Florescu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO