Poveste dramatică. Un soldat care a fost trimis la 18 ani în Irak s-a sinucis


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 05 Aprilie 2018 15:10
Categorie: Stiri Diverse
Kevin Williams

Un soldat englez care a fost trimis în misiune în Irak la vârsta de 18 ani a murit, din cauza sindromului de stres post-traumatic.

Kevin Williams, în vârstă de 29 de ani, a fost cel mai tânăr pușcaș britanic din Irak. Corpul său neînsuflețit a fost găsit în locuința sa din Basildon, Essex, pe 18 martie, potrivit Daily Mail.

El s-a înrolat în armată la vârsta de 16 ani, după ce a văzut un reportaj despre soldați la TV, fiind trimis în prima misiune din Irak când a făcut 18 ani.

La vârsta de 17 ani a cunoscut-o personal pe regina Marii Britanii, cu care a dat mâna.

Sunt mai emoționat că o s-o întâlnesc pe regină, decât că voi merge la Basra”, spunea el într-un interviu acordat în 2006.

Tânărul soldat a fost implicat și în Operațiunea Telic 9, care a fost una dintre cele mai dure lupte din Irak, în perioada noiembrie 2006 - mai 2007. Apoi, a fost eliberat din armată, la vârsta de 22 de ani, după ce a fost depistat pozitiv la un test de consum de droguri.

Însă pentru Kevin a fost deosebit de dificil să se adapteze la viața civilă, mai ales că suferea de sindromul post-traumatic, specific celor care au luptat în misiuni de război.

”Întoarcerea la viața civilă a fost un mare șoc. Tot ce învățasem, în special în regimentul de infanterie, totul era legat de luptă, iar in civilie viața nu prea are lupte ... așa că eram cam inutil.

Mă simțeam trist tot timpul, pierdusem un prieten acolo și nu voiam să-l plâng până nu mă întorceam acolo. Nu știam cum să mă comport cu treburi normale, de zi cu zi. Iar mentalitatea de soldat te face să creză că ești tare, că poți să rezolvi asta ..

Am fost diagnosticat cu SPT de o organizație numită Combat Stress” - povestea tânărul într-un scurt documentar, difuzat înainte de moartea sa.

Kevin a încercat să muncească în industria militară privată, însă nu s-a integrat, după care a făcut o pasiune pentru boxul thailandez și chiar s-a dus în această țară, pentru a participa la 2 competiții.

În luna în care s-a sinucis, el făcea cursuri pentru a deveni electrician.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO