Pisică găsită după 5 ani la 1.900 de kilometri de casă. Reacția stăpânilor

Dată publicare: 21-11-2019 20:37
Dată actualizare: 21-11-2019 20:43


pisica

Un bărbat din oraşul american Portland şi-a găsit pisica, pierdută în urmă cu cinci ani, după ce animalul a fost descoperit pe stradă la circa 1.900 de kilometri distanţă de casă, potrivit bbc.com.

Pisica neagră, pe nume Sasha, a fost descoperită recent în oraşul Santa Fe, New Mexico, la cinci ani după ce a dispărut de la locuinţa sa din Portland, transmite Agerpres.

Adăpostul de animale din Santa Fe a precizat că a putut localiza stăpânul animalului după scanarea microcipului lui Sasha.

Săptămâna aceasta, felina a fost trimisă înapoi în Portland cu avionul şi înapoiată stăpânului.

Proprietarul pisicii, Viktor Usov, a anunţat dispariţia pisicii în urmă cu cinci ani şi, între timp, şi-a pierdut speranţa că ar putea-o regăsi.

"Nu mi-a venit să cred", a povestit acesta. "Ne-am gândit la cel mai pesimist scenariu, dar când am primit telefonul, am fost atât de recunoscători că Sasha era în viaţă şi sănătoasă", a adăugat el.

Nu se cunoaşte încă modalitatea prin care pisica a ajuns în Santa Fe, dar Usov crede că prietenosul animal a fost luat de cineva cu maşina.

Murad Kirdar, responsabil de comunicare la adăpostul din Santa Fe, a spus că această întâmplare accentuează importanţa microcipării animalelor de companie.

"Un simplu microcip, de mărimea unui bob de orez, implantat sub pielea animalului, ne-a ajutat să găsim proprietarul acestei pisici pierdute", a declarat acesta.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO