Țipari hiperactivi din cauza nivelului de cocaină din Tamisa

Ultima actualizare: 21-01-2019 20:48

Cantitățile uriașe de cocaină ajunse în Tamisa le provoacă hiperactivitate țiparilor susțin cercetătorii britanici de la King's College London, relatează Mirror.

Cercetătorii au descoperit că viețuitoarele din Tamisa au foarte mult de suferit din cauza celor care consumă cocaină, relatează Mirror.co.uk. Cocaina din Tamisa provine fie din urina consumatorilor, fie este aruncată direct.

Conform raportului, concentrația de cocaină găsită în râu a fost atât de mare încât "se afla în afara intervalului cuantificabil". Din această cauză, peștii migratori sunt deosebit de greu de găsit în Tamisa.

Cercetătorii au descoperit cocaină acumulată în creier, mușchii, piele sau în alte țesuturi ale țiparilor. Mușchii acestora au fost cei mai afectați. Chiar și după 10 zile de când au fost scoși din apa contaminată cu cocaină, aceștia nu și-au revenit fiind încă "hiperactivi".

Din păcate, pentru animalele care trăiesc în Tamisa, instalațiile de tratare a apei din Londra nu reușesc să elimine cocaina, astfel nivelul de droguri din apă crește de la o zi la alta și afectează din ce în ce mai multe viețuitoare. Iar vinovați sunt doar cei care consumă drogul.

Studiul a fost realizat într-o stație de monitorizare din apropierea Parlamentului din Londra. 

 Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO