Pasagerii din garniturile CFR stau cu orele blocați în vagoane, sub un soare arzător, în fiecare zi: ”Sub orice critică”

Ultima actualizare: 02-08-2021 09:48

Fiți precauți dacă alegeți să călătoriți cu trenul în această perioadă. În fiecare zi, pasageri din garniturile CFR stau cu orele blocați în vagoane, sub un soare arzător.

Un tren de pe ruta București-Timișoara a rămas blocat duminică pe șine, după ce locomotiva s-a stricat, în județul Olt. A ajuns la destinație cu aproape patru ore mai târziu decât era programat, iar problemele nu s-au oprit aici: un alt tren, care venea de această dată din Timișoara, a ajuns la București cu aproape două ore mai târziu.

În urmă cu doar câteva zile, o garnitură de pe ruta Mangalia - Timișoara a ajuns la destinație după un drum de aproape 30 de ore.

Trenul care a plecat din București duminică, la amiază, a ajuns în Timișoara cu o întârziere de aproape ore, ca și cum drumul de zece ore nu era îndeajuns de chinuitor într-o zi caniculară. Oamenii au primit doar apă de la reprezentanții Căilor Ferate Române.

Călător: ”Trei ore să stăm în căldura și astea. Condițiile au fost jalnice, sub orice critică, mai bine mergem cu bicicleta decât să mergem cu trenul.”

Reporter: ”Cum vi se pare situația asta?”

Călător: ”Foarte proastă, oameni nepotriviți la locul nepotrivit.”

Înainte de ora 14, locomotiva s-a defectat în gara din Drăgănești-Olt, iar mecanicul a cerut ajutor. Trenul a fost pus în mișcare peste câteva ore de o locomotivă trimisă din Craiova.

Reporter: ”Mai călătoriți cu trenul?”

Călător: ”Nu cred. Și așa, călătoresc o dată la un an, dar nu cred.”

CFR a anunțat că va reduce viteza de deplasare cu până la 30 de kilometri pe oră față de viteza normală, unde șinele vor avea peste 50 de grade, pentru a evita incidentele.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO