Pasagera alergică la mirosul...combustibilului de avion. Lista ei extinsă de interdicții a devenit virală

Lista de solicitări a unei pasagere a devenit virală după ce a înmânat însoțitorilor de bord o "listă de alergii la zbor" printată, cerând interzicerea a orice, de la cafea și caju la apă de colonie și combustibil pentru avioane.
Chiar și combustibil pentru avioane.
Scrisoarea - distribuită pe X de utilizatorul Sergio Rodriguez (@LyftGyft), care ar fi fost așezat în apropiere - a stârnit rapid reacții negative și valuri de ironii. „Vă imaginați să stați lângă un pasager ca acesta?" a postat Rodriguez, conform New York Post.
Printre mirosurile care ar putea să-i provoace crize, apar: „Nu la cafea (extrem de alergică chiar și la miros), Nu caju, Nu la parfum sau mirosuri chimice (parfum, parfum, săpun parfumat sau loțiune de corp, și chiar Nu mirosurilor de benzină sau combustibil de avion)".
Așa este - chiar și mirosul de cafea ar putea, se presupune, să îi facă rău.
„Sunt foarte alergică la mirosul de cafea și aș aprecia dacă v-ați putea abține de la prepararea cafelei. Deoarece chiar și mirosul îmi poate opri respirația", a scris ea.
Ea a cerut, de asemenea, o sticlă mare de apă - nu ceașca tipică de mărimea unui degetar - adăugând: „În acest fel, nu trebuie să vă cer constant mai multă apă".
„Vă mulțumesc pentru răbdarea și înțelegerea cu care ați încercat să faceți zborul cât mai plăcut pentru mine. Vă apreciez" a încheiat pasagera.
Utilizatorii X nu au fost de acord. „I-aș anunța cu amabilitate că pot muri fie din cauza mirosului de cafea, fie din cauza lipsei mele de cafea și apoi i-aș lăsa să ia decizia", a glumit unul.
Un altul a adăugat: "Dă-te jos și plimbă-te Karen". Un alt sceptic a scris: „Aceasta pare mai degrabă o listă de toleranțe scăzute decât de alergii".
Un altul a adăugat: „Oh, atâta timp cât ea este confortabil și se bucură, dă-i în... pe ceilalți!!!"
Altcineva a glumit: "Ia trenul. Hei. Sunt alergic la mirosul ei. Interziceți-o."

Riscurile alergice, evaluate de experți
În timp ce companiile aeriene încearcă să țină cont de pasagerii alergici - Delta, de exemplu, renunță la alune dacă pasagerii alergici îi anunță cu 48 de ore înainte - experții spun că amenințarea pe care o reprezintă praful de alune din aer este exagerată.
De fapt, o analiză publicată în 2024 în revista Archives of Disease in Childhood a demitizat ideea că alergenii plutesc amenințător prin sistemele de ventilație ale avioanelor.
„Reacțiile alergice induse de alimente sunt de aproximativ 10-100 de ori mai puțin frecvente în timpul zborurilor decât "la sol"", au scris cercetătorii. Pericolul real? Mizeria.
„Curățarea tăvițelor, a suprafețelor scaunelor și a sistemelor de pe spătarul scaunelor la începutul zborului cu șervețele dezinfectante este deosebit de importantă", au recomandat cercetătorii - mai ales că „între zboruri are loc o curățare minimă, în special la transportatorii low-cost".
Specialiștii au adăugat că alergenii de arahide „pot fi detectați la niveluri foarte scăzute în aer la decojirea nucilor, dar praful se depune rapid și poate fi detectat doar în imediata apropiere a nucilor".
Experții au subliniat, de asemenea, că sistemele moderne de ventilație ale aeronavelor împrospătează aerul din cabină la fiecare 3-4 minute și includ filtre HEPA care captează praful, microbii - și da, chiar și vaporii de cafea.
Sursa: New York Post
Etichete: combustibil, alergii, avion, pasager,
Dată publicare:
23-05-2025 09:52