Părinții unui nou-născut susțin că au trebuit să îl vândă spitalului ca să plătească nașterea

Ultima actualizare: 01-09-2020 16:44
Soti india
Times of India

Doi soți din India susțin că au fost forțați să își „vândă” copilul nou-născut spitalului, pentru că nu au avut bani să plătească cheltuielile medicale, potrivit Times of India.

Shiv Charan (45)  și soția sa Babita (36) au adunat o datorie semnificativă după ce femeia a trebuit să fie supusă unei operații de cezariană la care nu se așteptau și nu au dispus de suma necesară pentru procedura medicală.

Operația a costat 30.000 de rupii, iar medicamentele necesare în urma intervenției alte 5.000 de rupii, astfel că întreaga procedură medicală i-a dus la 35.000 de rupii, adică aproximativ 400 de euro.

Cei doi susțin că reprezentanții spitalului le-au cerut să își vândă copilul pentru 100.000 de rupii (peste 1.100 de euro), ca să achite datoria. Copilul ar fi urmat să fie dat spre adopție de spital.

Purtătorul de cuvânt al spitalului a respins acuzațiile și a transmis că cei doi soți „au renunțat” la fiul lor.

„Aceste afirmații sunt greșite. Noi nu i-am forțat să renunțe la copilul lor. Ei au făcut-o din proprie inițiativă. Am o copie a acordului scris semnat de părinți”, a declarat el.

Tatăl copilului susține pe de altă parte că nu știe să citească și, prin urmare, nu a înțeles ce scria pe documentele pe care a fost forțat să le semneze. El a explicat că le-a semnat cu amprenta, o formă de semnătură acceptată în India.

De asemenea, el a mai spus că trece printr-o perioadă dificilă și nu câștigă mai mult de 100 de rupii pe zi, iar venitul său nu este garantat.

Autoritățile locale au demarat o anchetă, iar dacă acuzațiile se adeveresc, vor lua măsuri legale împotriva persoanelor implicate.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO