Orașul în care balerinele dansează în fața șoferilor atunci când așteaptă la semafor


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 30 Iulie 2018 08:11
Categorie: Stiri Diverse

Puțin balet clasic, dar și pași de dans în ritmurile muzicii lui Michael Jackson.

Așa încearcă o trupă de balet din capitala mexicană să-i mai însenineze și să-i destindă pe șoferii care așteptă, în intersecție, la lumina roșie a semaforului.

Încă o zi de trafic aglomerat, cu nervii de rigoare... La intersecție, se aprinde lumina roşie a semaforului... Iar muzica răsună din difuzoare, câteva balerine apar şi dansează în fața șoferilor surprinși de neaşteptata reprezentaţie.

Spectacolul durează exact 58 de secunde, până când se face din nou verde la semafor. Compania de teatru care oferă aceste mini-reprezentatii vrea să le aducă măcar câteva clipe de destindere şoferilor chinuiţi, zi de zi, în traficul de coşmar.

Înfruntând zgomotul claxoanelor şi huruitul motoarelor, într-un cartier al capitalei mexicane, grupul de dansatoare a schimbat de câteva ori registrul, de la balet calsic Lacul Lebedelor sau Spărgătorul de nuci, până la ritmuri mai moderne.

Din lipsă de culise, balerinele se pregătesc și îşi schimbă ținutele... la marginea străzii.

Ideea acestor reprezentații artistice - pe durata luminii roșii la semafor - a fost inspirată de un fotograf mexican, care a realizat portrete de dansatori pe stradă. "Spațiul public ca o scenă de teatru" - a fost intitulat proiectul, care a început acum două săptămâni.

Bărbatul care a împușcat un șofer în trafic, arestat. În ce palat locuia
Focuri de armă în Craiova, după o șicanare în trafic. Bărbat, acuzat de tentativă de omor
VIDEO PROTVPLUS.RO