O organizație americană a salvat zeci de câini din China, unde urmau să fie mâncați

Ultima actualizare: 28-11-2020 12:09
caini
AFP

Mai mulți câini care urmau să fie uciși și mâncați în China au fost salvați după ce o organizație caritabilă americană a adunat 34 dintre ei și i-a dus la New York, unde vor fi adoptați de familii iubitoare.

Potrivit Daily Mail, animalele au fost salvate de grupul „No Dogs Left Behind”, care i-a transferat din Beijing pe aeroportul JFK.

Organizația, care are un adăpost în China, a fost fondată în 2016 și a salvat sute de câini în ultimii patru ani, găsindu-le case în Statele Unite.

La scurt timp după ce au ajuns în SUA, câinilor li s-a dat apă și mâncare, înainte de a-și întâlni noii stăpâni.

„Mă simt uimitor - abia aștept să ajung acasă”, a declarat pentru New York Post Carly Weinstein, care aștepta își aștepta cățelul de șase luni. "Este un cadou uimitor de Crăciun!", a spus ea.

„O să o iubesc din tot sufletul”, a spus și Auxence Goullier, în vârstă de 11 ani, în timp ce ținea în brațe noul pudel al familiei.

Este un sentiment extraordinar, să îl țin în brațe, știind ce s-ar fi putut întâmpla dacă nu ar fi fost salvat”, a spus Laura O'Keefe de la West Islip, New York.

Sâmbătă urmează să sosească alți 45 de câini, urmați de alți 120-135, la începutul anului viitor. Toate acestea se întâmplă datorită organizației caritabile care a fost fondată de Jeff Beri, în vârstă de 56 de ani.

Acesta este de departe cel mai mare transport pe care l-am făcut”, spune el.

Beri împreună cu echipa sa au reușit să salveze mii de câini începând cu 2017. Ei folosesc diverse tactici, de obicei sub protecția întunericului, pentru a salva puii de la o nenorocire.

Echipa se confruntă, de obicei, direct cu traficanții ilegali, pe care îi amenință că îi reclamă autorităților chineze, care le-ar putea da amenzi foarte mari.

"Amenzile depășesc costul cărnii, motiv pentru care renunță", a spus Beri.

Ei folosesc chiar și drone pentru a-i găsi pe vânzătorii ilegali de carne de câine.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO