O femeie și fiul ei au făcut mii de rezervări false la hoteluri. Prejudiciul creat este uriaș

Dată publicare: 12-02-2020 15:53
Dată actualizare: 12-02-2020 15:57


rezervare hotel

Poliţia din Japonia a arestat o mamă şi pe fiul acesteia pentru o serie de rezervări false la hoteluri.

Potrivit presei locale, cei doi au provocat un prejudiciu ce depăşeşte 950.000 de euro, pentru a câştiga mii de euro în puncte de fidelitate, relatează AFP.

Poliţia din regiunea Kyoto (vest) a confirmat miercuri că a reţinut o femeie de 51 de ani şi pe fiul ei de 31 de ani pentru rezervări false făcute la trei hoteluri în luna noiembrie, provocând un prejudiciu de 95.000 de yeni (792 de euro).

Însă aceste acuzaţii nu sunt singurele. Conform mai multor mass-media locale, cei doi ar fi făcut în ultimul an circa 3.250 de rezervări la hoteluri din Japonia prin intermediul unui serviciu online, anulate apoi pentru neprezentare, provocând pagube de 115 milioane de yeni (958.000 de euro) acestor unităţi de cazare, transmite Agerpres.

Datorită acestor tranzacţii, ei au obţinut puncte de fidelitate în valoare de 2,5 milioane de yeni (circa 21.000 de euro), a informat postul de televiziune public NHK şi alte mass-media japoneze.

'Poliţia îşi continuă cercetările şi a constatat că (suspecţii) s-au concentrat asupra hotelurilor care oferă numeroase puncte de fidelitate şi au anulat în mod repetat rezervările', a explicat NHK, citând surse anonime.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO