O femeie a creat scaunul care îi obligă pe bărbați să stea cu picioarele lipite. Reacțiile lor

Dată publicare: 18-07-2019 16:29
Dată actualizare: 18-07-2019 16:38


O femeie a inventat scaunul care îi obligă pe bărbați să stea cu picioarele lipite - 3

O studentă din Marea Britanie a găsit o metodă cel puțin controversată de a lupta contra fenomenului ”manspreading”. Acesta îi vizează pe bărbații care stau cu picioarele desfăcute în locuri publice invadând spațiul altor persoane.

 

Mai multe imagini găsiți în galeria foto din acest articol! Laila Laurel, în vârstă de 23 de ani, a creat un scaun care îi obligă pe bărbați să stea cu picioarele lipite cu ajutorul a două bucăți de lemn. Pentru creativitate, studenta britanică de la Universitatea din Brighton a câștigat un premiu național.

Manspreading a devenit un fenomen în ultimii ani, în 2015 cuvântul fiind inclus Dicționarul Oxford. Pentru această practică, de a sta așezut cu picioarele desfăcute în public, invadând spațiul altei persoane, a fost taxat inclusiv fostul președinte american Barack Obama.

Pe lângă scaunul anti-manspreading, Laila a inventat și un model de scaun pentru femei care le obligă să stea cu picioarele desfăcute - pentru, susține ea, a le arăta bărbaților cât de dizgrațios și deranjant este.

”Ideea mi-a venit din propriile experiențe cu bărbați care mi-au invadat astfel spațiul personal. Sper ca prin aceste modele de scaune să atrag atenția asupra modului în care stau așezați atât bărbații, cât și femeile. ” a povestit studenta.

Scaunul anti-manspreading a generat reacții diverse, majoritatea de furie, printre bărbați. ”Este absolut nebunește. Nu este nevoie de așa ceva” a comentat un bărbat pe Twitter. ”Nu pot să cred că a câștigat un premiu național pentru asta” a scris un alt bărbat.

”Chiar avem nevoie de așa ceva în societate?” s-a întrebat inclusiv o femeie, în timp ce o altă crede că ”este o invenție genială”.

 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO