O bătrână a crescut timp de 6 ani un urs în curte, dându-i tăieței în fiecare zi

04-11-2018 11:40


O bătrânică din China a ținut un urs în curte timp de șase ani. L-a luat cu ea acasă când era un pui firav și l-a crescut, după cum povestește, cu lapte și miere, iar mai apoi cu...tăieței.

Moș Martin s-a făcut, însă, atât de mare, încât nu mai încăpea în cușcă. Așa că femeia, cu părere de rău, a hotărât că a venit vremea despărțirii.

Cu inima strânsă, aşa i-a primit în curtea să femeia în vârstă de 76 de ani dintr-un sat din sud-vestul Chinei pe angajaţii de la poliţia animalelor şi de la o rezervaţie.

Foto: Proprietara ursului

A chemat autorităţile pentru ca ursuleţul de-o şchioapă, pe care l-a adus acasă în urmă cu şase ani, pe când era pui, s-a făcut acum înalt de aproape doi metri şi 150 de kilograme.

Povesteşte că l-a văzut la cineva care voia să-l vândă la circ. Şi i-a fost milă de animalul firav care, pe atunci, abia dacă avea 40 de centimetri şi puţin peste patru kilograme. Ştia că nu este tocmai legal, dar i-a propus negustorului fără scrupule să-i dea ei ursuleţul. Şi au bătut palma pentru aproximativ 17 dolari.

În tot acest timp l-a crescut ca pe propriul copil.

Proprietara ursului: "L-am hrănit cu miere și lapte. Când a mai crescut, i-am dat tăieței, două pachete pe zi. Apoi l-am hrănit cu ce mai aveam prin casă. După șase ani, s-a făcut atât de mare, încât nu mai încăpea în cușcă. Acum e timpul să aibă autoritățile grijă de el."

Când și-a dat seama că ghearele ursului au crescut și avea dinți ascuțiți, a adus acasă meșteri, care i-au făcut o cuşcă pentru neobişnuitul animal de companie.

Proprietara ursului: "Mă temeam că ar putea să iasă din curte şi să-i rănească pe copiii din sat."

Moş Martin a fost amorţit cu o cantitate mică de anestezic, apoi transportat într-o rezervaţie pentru urşi.

După anii petrcuți în captivitate, animalul nu mai poate trăi în sălbăticie, spun specialiştii.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO