O femeie a absolvit ciclul gimnazial la 95 de ani


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 18 Aprilie 2018 09:46
Categorie: Stiri Diverse

O femeie din Mexic a absolvit ciclul gimnazial la vârsta de 95 de ani.

Acum trei ani, nu știa nici să scrie, nici să citească. Dar şi-a dorit atât de mult să înveţe încât nu s-a lăsat până şi-a văzut visul împlinit. Iar cea care a ajutat-o să facă acest pas şi a dus-o la şcoală a fost o nepoată.

La 95 de ani, doamna Lupita și-a văzut îndeplinit marele vis - să aibă o diplomă de absolvire. Și s-a bucurat de reușită alături de colegi mult mai tineri - elevi de 15 și 16 ani. Nu a înțeles chiar totul, pentru că auzul i-a slăbit și nu mai are demult o vedere ageră. Dar a râs fericită, iar buna ei dispoziție i-a molipsit pe toți.

Manuel Roque, director: "E un bun exemplu pentru copii să vadă cum o persoană de o vârstă atât de înaintată vrea cu ardoare să învețe, să aibă o diplomă de absolvire de ciclu gimnazial. Cred că i-a surprins, dar în același timp îi motivează, e un exemplu minunat pentru ei."

Mai ales că în urmă cu doar trei ani doamna Lupita nu știa nici să scrie, nici să citească.

O nepoată a dus-o prima dată la școală. În ultimii trei ani a fost de multe ori în sala de clasă, dar a luat lecții mai mult de acasă, printr-un sistem de învățământ la distanță.

Nu degeaba se spune că învățăm toată viața și că niciodată nu e prea târziu să mai înveți ceva.

VIDEO PROTVPLUS.RO