"Noaptea bibliotecilor" la Craiova. Cum sunt atrași copiii să citească mai mult

30-09-2017 09:28


A fost aglomeraţie la Biblioteca Judeţeană din Craiova, care şi-a deschis porţile pentru public şi dincolo de încheierea programului!

Invitaţia în lumea cărţilor a fost lansată cu ocazia Nopţii Bibliotecilor - un eveniment menit să facă lectură mai atractivă, mai ales în rândul tinerilor.

În aceste condiţii, a fost permis accesul inclusiv în încăperile unde cititorii nu intră niciodată. Iar pentru copii a fost o adevărată aventură - desprinsă parcă din cărţi!

Liniştea care domneşte de obicei în biblioteca Aman din Craiova a fost spulberată de zarva vizitatorilor. Ţinând câte un balon în mâna, cei mici şi-au făcut intrarea în şir indian...

Şi, după ce şi-au revenit din... mica sperietură, au fost invitaţi să vadă depozitul de carte unde au acces doar bibliotecarii.

Elev: "Am aflat lucruri noi despre biblioteca pe care nu le ştiam şi mi-aş fi dorit să le ştiu..."

Printre cititorii juniori s-au strecurat şi mulţi adulţi.

Vizitator: "Am venit special pentru fetiţa mea, ea a fost atrasă de mică de cărţi şi am vrut să viziteze să ştie ce o aşteaptă în viitor."

Alţi tineri mărturisesc că sunt deja... veterani când vine vorba de sala de lectură.

Constanţa Ciobanu,bibliotecar Biblioteca Judeţeană Alexandru şi Aristia Aman: "Avem 220 şi ceva de mii de volume puse pe format la sala de lectură. Pentru că au fost forte mulţi viitatori au fost şi foarte mulţi care au vrut să îşi facă înscriere şi avem un card cu poză şi este valabil cinci ani."

Evenimentul "Noaptea bibliotecilor" a ajuns la Craiova la cea de-a 7-a ediţie.

VIDEO PROTVPLUS.RO