Momentul în care un tânăr dă foc unui taximetru, în Alba Iulia

Dată publicare: 12-02-2020 17:49
Dată actualizare: 12-02-2020 18:08


Un tânăr din Braşov, băut bine, s-a gândit să trăiască senzaţii tari şi a incendiat o maşină parcată pe o stradă centrală din Alba Iulia.

Proprietara, o taximetristă, a rămas fără autoturism, iar poliţiştii au, drept probe, imaginile suprinse de camerele de supraveghere din zonă. Suspectul are acum dosar penal.

Maşina incendiată era folosită în regim de taxi şi era parcată într-o zonă centrală din Alba Iulia. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum bărbatul se apropie de maşină, deschide portbagajul şi îi dă foc.

Florina Ruta, proprietara maşinii: "Au ars înăuntru banchetele, ceasul de taxi, staţia de emisie recepție, bordul e topit, banchetele sunt praf"

Proprietara maşinii este o femeie care de 16 ani lucrează ca taximetrista. Maşina, dotată cu instalaţie pe gaz, a fost distrusă în proporţie de 40% şi nu mai poMașina ate fi folosită. Pagubă se ridică la 2000 de euro.

Florina Ruta, proprietara maşinii: "Când am ajuns la maşină, focul era deja stins. În zona portbagajului a pus focul. L-am văzut pe camera, nu îl cunosc nici eu, nici şoferul meu."

Un martor, coleg de-al femeii, a văzut cum maşina ia foc şi a sunat la 112.

Aurel Gancea, martor: "În jur de ora 3-3,30 am venit cu taxiul şi m-a oprit un domn aici ca un domn îi dă foc aici, deşi eu văzusem ca cineva a ridicat portbagajul, a aruncat flama cu foc la colega mea. Am sunat imediat la 112.

Poliţiştii de la criminalistică l-au prins în scurtă vreme pe suspect, un bărbat de 30 de ani din Braşov, şi l-au reţinut pentru 24 de ore.

Comisar şef Luminiţa Prodan, purtător de cuvânt IPJ Alba: "Fiind sub influenţa băuturilor alcoolice ar fi profitat de faptul că portbagajul unui autoturism taxi a fost lăsat neasigurat şi a provocat în interiorul acestuia un incendiu."

Tânărul va fi cercetat sub control judiciar.


VIDEO PROTVPLUS.RO