Metoda prin care un traficant a adus peste o tonă de cocaină în bagajul de la avion

Ultima actualizare: 22-12-2018 10:38
Robert Dawes
Guardia Civil

Robert Dawes, unul dintre cei mai mari traficanţi de droguri din lume, a fost condamnat de un tribunal din Franţa.

 

Britanicul Robert Dawes a fost condamnat vineri la Paris la 22 de ani de închisoare pentru transportul a 1,3 tone de cocaină din Venezuela în Franţa, la bordul unui avion Air France, în 2013, informează AFP.

Judecătorii parizieni l-au condamnat totodată la plata unei amenzi vamale de 30 de milioane de euro, împreună cu patru dintre complicii săi.

Britanicul în vârstă de 46 de ani, considerat unul dintre cei mai mari narcotraficanţi din Europa, a "revendicat foarte clar paternitatea operaţiunii de import (al drogului) din Venezuela în Franţa" într-o convorbire înregistrată şi filmată de Garda civilă spaniolă, la 23 septembrie 2014, într-un hotel din Madrid, a menţionat tribunalul.

Cele peste 1300 kilograme de cocaină, disimulate în circa 30 de valize, au fost confiscate pe aeroportul Roissy la 11 septembrie 2013. Dawes a fost reţinut în noiembrie 2015 în vila sa din sudul Spaniei.

Tribunalul penal din Paris i-a găsit de asemenea vinovaţi de trafic de droguri în grup organizat pe britanicul Nathan Wheat şi italienii Vincenzo Aprea, Carmine Russo şi Marco Panetta, care au fost condamnaţi respectiv la 13, 12, nouă şi cinci ani închisoare. Un al şaselea coacuzat, britanicul Kane Price, a fost achitat.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO