Metoda ingenioasă găsită de germani pentru a folosi brazii nevânduți de Crăciun

Ultima actualizare: 04-01-2020 11:12

În Germania, brazii care nu s-au vândut de Crăciun mai au o şansă ca să-şi îndeplinească menirea şi să aducă bucurie... de data asta animalelor.

După sărbători, pomii sunt adunaţi de autorităţi şi donaţi grădinilor zoologice, care îi transformă într-un meniu delicios pentru elefanţi, dromaderi sau chiar pentru porcii spinoşi.

Ca în fiecare început de an, elefanţii, dromaderii şi alte animale de la Grădina Zoologică din Berlin au primit un meniu special: brazii care nu s-au vândut de Crăciun, împodobiţi cu tot felul de bunătăţi.

Florian Sicks, director adjunct: "Comercianţii de brazi nu şi-au vândut toţii pomii de Crăciun. O parte dintre ei au ajuns la noi, în Berlin, şi i-am oferit animalelor noastre. Îngrijitorii de la zoo chiar au decorat ramurile cu felii de ardei gras şi bucăţi de mere.

Brazii nu au o valoare nutriţională prea mare, aşa că nu suplinesc hrana de zi cu zi. Chiar şi aşa, elefanţii şi celelalte animale se distrează din plin cu ei.

Florian Sicks, director adjunct: "Pentru multe dintre animalele noastre, brazii sunt şi motiv de distracţie: se joacă şi îi aruncă de colo-colo, e ceva nou în mediul lor şi trebuie să vadă despre ce e vorba. E ceva binevenit, vrem să le oferim animalelor noastre câte ceva nou în fiecare zi şi aceşti brăduţi chiar asta fac.

Delicatesele din brazi vin şi ca o consolare pentru animalele de la zoo, după gălăgioasa noapte de Revelion. Şi aici s-au auzit bubuiturile petardelor, dar efectul lor a fost minim.

Florian Sicks, director adjunct: "Animalele erau puţin mai agitate a doua zi. Urşii polari au dormit mai mult ca de obicei, asta înseamnă că au fost mai activi în timpul nopţii şi nu au avut parte de prea mult somn. Dar nu am avut alte incidente din cauza artificiilor".

Germania a trecut de curând printr-o tragedie în rândul necuvântătoarelor: în noaptea de Anul Nou, câteva zeci de animale şi-au pierdut viaţa într-un incendiu provocat de lampioane la grădina zoologică din Krefeld.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO