Maramureș are un prefect rocker. Rudolf Stauder a fost vocalistul trupei metal Legion VIDEO

Ultima actualizare: 16-01-2022 13:58
Maramureș are un prefect rocker. Rudolf Studer a fost vocalistul trupei metal Legion
Undergroundmusic

Rudolf Stauder este singurul metalist din România care a ajuns prefect, după ce fondatorul trupei Legion a fost numit reprezentant al Guvernului în județul Maramureș.  

Rockerul Rudolf Stauder a făcut carieră în politică alături de PNL, partid din partea căruia a ajuns în martie 2021 subprefect în Maramureș, pentru ca acum să fie numit prefect al județului din nordul țării.

Rudolf are 42 de ani și este cunoscut în undergroundul muzical din România ca fondator și solist vocal al trupei metal Legion din Seini (Maramureș), formație cu care a lansat câteva materiale discografice, scrie Maximum Rock.

 

În 1999 a fost lansat cel mai important material discografic al trupei conduse de actualul prefect de Maramureș, intitulat „Marfă”, o piesă din acest album putând fi ascultată în link-ul din articol.

Rudolf Stauder a fost deseori atacat pe această temă de către adversarii din politică, însă Rudy, cum îi spun apropiații, a răspuns de fiecare dată foarte simplu: ”Eu sunt mândru de perioada mea rock în trupa Legion!”.

Trupa de thrash/hardcore Legion a luat ființă în 1994 și, chiar dacă în ultimii ani concertele formației au fost foarte rare, nu trebuie neglijat faptul că a influențat mulți tineți și formații din undergroundul românesc. Legion s-a destrămat în 2019, la fix 25 de ani de la înființarea sa.

 

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO