Jaf într-o catedrală din Franța, inclusă în patrimoniul UNESCO. Cum au procedat hoții

04-11-2019 16:17

catedrala jefuita franta

O catedrală din sud-vestul Franţei, încadrată în patrimoniul mondial UNESCO, a fost jefuită în noaptea de duminică spre luni de un grup de indivizi care au forţat o poartă cu ajutorul unei maşini.

Conform primelor elemente ale anchetei, indivizii au instalat un trunchi de copac în partea din faţă a maşinii pentru a forţa una dintre intrările în catedrala din Oloron-Sainte-Marie, în departamentul Pyrénées-Atlantiques, a declarat Laurent Paris, oficial municipal, citat de Agerpres.

Ei au luat apoi o parte dintre obiectele liturgice de valoare din catedrală, unele dintre ele fiind realizate din aur. Câteva dintre aceste piese erau depozitate într-o capelă, închisă cu ajutorul unui grilaj ale cărui bare au fost tăiate de hoţi.

Autorităţile urmează să stabilească valoarea obiectelor furate. 

„Este vorba despre un prejudiciu considerabil. Dincolo de valoarea lor, locuitorii au rămas fără o parte din istoria şi patrimoniul lor”, a declarat Laurent Paris.

Popas al pelerinilor în drumul lor spre Santiago de Compostela, catedrala, una dintre bijuteriile turistice din provincia franceză Bearn, situată la circa 50 de kilometri de graniţa cu Spania, a fost inclusă în 1998 pe lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO