Incendiu de proporții în centrul Galațiului. O casă cu valoare memorială a luat foc

Dată publicare: 27-06-2019 17:11
Dată actualizare: 27-06-2019 17:32


Incendiu de proporții, joi, în centrul Galațiului. Flăcările au cuprins trei imobile, printre care și o casă cu valoare memorială, în care a locuit un fost primar al orașului din perioada interbelică.

Doi pompieri au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce s-au intoxicat cu fum, dar și-au revenit și au continuat intervenția.

Oamenii din zonă au spart ferestrele și au evacuat cum au putut bunurile de valoare din case.

Aproape de prânz, mai mulți locatari din zonă au sunat la 112 și au anunțat că flăcări mari se ridică deasupra unei case. Până la sosirea pompierilor, incendiul a luat proporții. Vecinii au sărit cu gălețile să stingă focul, dar nu au putut să facă față flăcărilor, care s-au extins rapid.

Unii au spart geamurile caselor și au început să evacueze bunurile de valoare.

Proprietarul unei case: ”Câteva haine, niște mobilă, un frigider, un aragaz și acte, cam atât. Eu eram în casă, dar a venit din spate și n-am știut. Eu eram în pat, la televizor, și a luat foc."

Vecin: ”S-au făcut flăcările mari, a început să ia foc și aia, un nene bătrân era aicea, am rupt poarta asta că să intrăm, să-l scoatem."

Lt. col. Eugen Chiriță, purtător de cuvânt al ISU Galați: ”Am avut doi colegi cu o intoxicație cu fum, au primit îngrijiri medicale de la echipajul SMURD prezent la fața locului, dar s-au întors la lucru, nu sunt probleme."

Una dintre casele mistuite de flăcări a fost construită în perioada interbelică și i-a aparținut lui Emil Codreanu, fost primar al Galațiului.

În același imobil a locuit și nepotul său, scriitor și om de știință, Crișan Mușețeanu.


VIDEO PROTVPLUS.RO