În Franţa a fost lansată prima campanie de protejare a şobolanilor

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Sobolani
iStock

În Paris a fost lansată prima campanie pentru protecţia şobolanilor, pe pereţii staţiilor de metrou fiind afişate mesaje precum "opriţi masacrul şobolanilor" sau că şobolanii "sunt fiinţe sensibile", relatează The Telegraph.

Campania a fost lansată de Paris Animaux Zoopolis, un grup de protecţie a animalelor (a tuturor animalelor), indiferent că sunt agreate de oameni sau nu.

În plus, în afară mesajelor de sensibilizare a populaţiei, grupul mai lipeşte şi afişe cu şobolani "simpatici".

"Şobolanii nu ar trebui să fie văzuţi drept sinonimul murdăriei", a declarat Philippe Reigné, directorului grupului.

El şi-a mai argumentat poziţia indicând că, de fapt, şobolanii, sunt utili datorită distrugerii gunoaielor, un singur exemplar putând consuma până la şapte kilograme de gunoi pe parcursul vieţii.

Campania grupului Paris Animaux Zoopolis a fost iniţiată după ce Primăria din Paris a iniţiat un proces de exterminare al şobolanilor. Planul a fost pus în aplicare în urma unor discuții publice, din 2016, privitoare la faptul că oraşul se confruntă cu o adevărată infestaţie de şobolani - numărul estimat fiind de aproximativ patru milioane de exemplare.

Potrivit The Telegraph, care citează surse din cadrul Primăriei din Paris, până acum au fost efectuate 4.950 de operaţiuni anti-sobolani doar în 2018, la care se mai adăugă încă 1.700 din 2017.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO