Iarnă grea pentru animalele din grădinile zoologice. Cum sunt protejate

Ultima actualizare: 16-01-2019 17:59

Îngrijitorii le ţin la căldură, pe cele mai multe dintre animalele gradinii zoologice şi le asigura o hrană mai bogată în calorii şi vitamine.

La grădina Zoologică de lângă Galaţi, doar tigrii siberieni se simt în largul lor, în timp ce urşii ies din bârlog doar pentru a se hrăni. Cei care îi hrănesc au descoperit că se dau în vânt după seminţe de floarea-soarelui.

Leii africani suporta cu greu gerul. Sunt mai irascibili şi încearcă să-şi facă un culcuş la căldură. De aceea stau numai în cuştile din interior, unde îngrijitorii le asigura o temperatură constantă.

Reporter: Îi ţineţi numai înăuntru?
Neculai Drăgușan, îngrijitor: Când e ger, da. Numai înăuntru.
Rep: Şi ce condiţii trebuie să le asiguraţi?
Neculai Drăgușan: Condiţii, căldură, mâncare.
Rep: La câte grade stau de obicei?
Neculai Drăgușan: La 12 grade.

Pentru că sunt hrăniţi zilnic, urşi nu au intrat la hibernare, aşa că sunt nevoiţi să îndure temperaturi foarte scăzute. Azi noapte, la Galaţi, termomentrele au arătat şi minus 12 grade celsius. Ziua, când s-a mai "încălzit" puţin, au ieşit unul câte unul din bârlog ca să îşi ia porţia de seminţe de floarea soarelui, unul dintre deliciile cu care sunt răsfăţaţi.

Tigrii siberieni sunt cele mai mari feline: pot ajunge şi la 300 de kilograme. Iar în aceste zile geroase, sunt printre puţinele sălbăticiuni mulţumite de plimbările în aer liber.

Matei Roșca, administrator Zoo Galaţi: "Avem leii care trebuie să stea la căldură, sunt cei doi, cei trei ratoni cărora le-am pregătit adăpostul cu paie şi avem păsările acvatice pe care tot aşa, le-am pus la căldură. Le dăm o raţie mai mare de carne şi medicul veterinar are vizite mai dese şi le suplimentam alimentaţia cu vitamine."

De căldură au nevoie în această perioadă şi pelicanii, păunii, fazanii şi lebedele, cărora administratorii parcului zoo le asigura o temperatură constantă de zece grade.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO