Guvernul Australiei vrea să arunce cârnați otrăviți din avion, ca să ucidă mii de pisici


Ultimul update: Sambata 27 Aprilie 2019 14:36
Data publicarii: Sambata 27 Aprilie 2019 13:39
Categorie: Stiri externe
pisica salbatica

Autoritățile din Australia vor să ucidă mii de pisici sălbatice aruncând din avion cârnați otrăviți în toate zonele populate aceste animale.

Potrivit New York Times, Australia are o problemă foarte mare cu pisicile sălbatice, care s-au înmulțit periculos de mult, amenințând dezvoltarea altor specii.

De fapt, guvernul australian intenționează să omoare 2 milioane de pisici sălbatice până în 2020, pentru ca animalele indigene din Australia să fie în siguranță.

Mai mult decât atât, există inclusiv echipe guvernamentale a căror misiune este să se plimbe prin diferite zone și să prindă și să ucidă pisici sălbatice.

Cârnații care vor fi folosiți la otrăvirea pisicilor sălbatice sunt făcuți din carne de cangur, grăsime de pui și diferite ierburi. După ce sunt mâncați, acești cârnați pot ucide pisica în aproximativ 15 minute.

Mâncare este preparată într-o fabrică din Perth și va fi aruncată din avion la intervale de 50 de kilometri în locurile frecventate de pisicile sălbatice.

Persoana care a inventat acești cârnați i-a testat mai întâi pe pisicile lui, pentru a vedea dacă sunt gustoși pentru feline, fără să pună și otravă, iar rezultatul a fost satisfăcător.

Trebuie să fie gustoși, pentru că sunt ultima masă a pisicilor”, a spus dr. Dave Algar pentru New York Times.

Un studiu recent a arătat că pisicile ucid aproximativ 377 de milioane de păsări și circa 649 de milioane de reptile în fiecare an în Australia.

Cu toate acestea, există și voci critice care acuză Guvernul că se folosește de aceste pisici sălbatice pentru a ascunde adevăratele probleme precum mineritul, defrișările ilegale și expansiunea urbană din Australia.

Sursa: New York Times

VIDEO PROTVPLUS.RO