GHID. Cum îți salvezi bradul din fața pisicilor hotărâte să îl doboare

24-12-2018 19:24


Bradul de Crăciun este cea mai interesantă jucărie dacă aveţi în casă o pisică. Sigur va lua la ţintă luminiţele, globurile şi clopoţeii.

Specialiştii le recomandă celor care vor să-şi păstreze bradul întreg de sărbători să îl ancoreze şi să-şi antreneze animalele de companie în alte activităţi care să le consume energia.

Alma, Handi şi Tigruț sunt trei pisici salvate de când erau pui de tânăra care le-a luat acasă. De când stăpâna a împodobit bradul, pisicile îi dau în fiecare zi târcoale, pentru că a devenit cel mai bun loc de joacă pentru ele.

În toate casele în care există cel puţin o pisică, în brad întâlnim pe lângă globuri şi bomboane şi o pereche de ochi foarte curioşi. Poznaşe, pisicile se urcă fără probleme până în vârf, ronţăie crenguţele şi ies oricând învingătoare în lupta cu bradul, pe care îl doboară fără prea mult efort.

Într-o familie bradul este împodobit în fiecare zi altfel.

Proprietar pisică: - Până la Crăciun, să tot decorăm!

Reporter: - Cum sunt sărbătorile de iarnă cu pisica în casă?

Proprietar pisică: - Palpitante. Avem cel mai urât brad din toţi anii, de când suntem noi, dar nu ne plictisim.

"Nu e o problemă faptul că trebuie să-l aranjăm în fiecare zi, problema e că nu mai avem materialul cu care să-l aranjăm în fiecare zi", spune un alt propritar de pisică.

Filmuleţele cu brazii plini de pisicuţe jucăuşe devin imediat virale pe reţelele sociale. Tot acolo, iubitorii de animale fac schimb de sfaturi preţioase: cum să salveze podoabele de motanii curioşi. Laura şi soţul ei au 6 pisici năzdravane.


"Îl împodobim doar în ultima zi, în ajunul Crăciunului, cel mult în 23 noaptea, dacă nu în 24, înainte să ajungă musafirii", spune Laura.

"În primul rând, putem renunţa la brad, putem renunţa la pisică, dar dacă se întâmplă pocinogul ăsta şi avem din amândouă, se poate lega bradul acesta fie de un calorifer, fie se poate bate un cui aici şi se ţine fix de perete", le recomandă un vlogger român proprietarilor de pisici.

Pentru stăpânii care nu mai ştiu cum să oprească asaltul pisicilor, exista spray-uri cu diverse arome, care le pot ţine la distanţă. Iar psihologii specializaţi în comportamentul felinelor au o soluţie reală: să vă jucaţi cu pisicile până când obosesc şi nu mai au puteresa se urce în brad.

"Ce recomand eu e aplicarea acestor activităţi de îmbogăţire comportamentală care practic să-i consume pisicii energiea şi ea va rămâne calmă în jurul bradului după ce îşi consumă energia zilnică", explică Vald Vancia, psiholog de animale.

Cele mai amuzante soluţii care circulă pe net sunt bradul cu crengile pe jumătate tăiate şi cel suspendat din tavan cu vârful în jos, la care nu ajung pisicile.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO
ShARE ÎN BUCATE
ShARE ÎN BUCATE - Spaghetti A.O.P.

09:51
Exclusiv PRO TV Plus
Home workout - episodul 9: Exerciții pentru mușchii pectorali și mușchii abdominali cu accesorii de fitness

03:00
Întrebarea mesei rotunde
Întrebarea Mesei Rotunde - Liviu Teodorescu - Artiști români care nu își merită succesul

30:59
Facem Level
Facem Level – episodul 9: Bobospider a dovedit că există și finaluri "drăguțe" în Mortal Kombat 11

25:17
Exclusiv PRO TV Plus
Mesajul Biancăi Adam către toți vloggerii din România: „Fă ce vrei, dar nu fă rău la nimeni”

05:52
Exclusiv PRO TV Plus
Povestea neștiută a unei românce. Cum a ajuns să fie câștigătoarea emisiunii de gătit "Crazy Delicious", produsă în Marea Britanie și disponibilă global pe Netflix

03:54
How To TikTok
TikTok te învață cum să mănânci sănătos

08:00
La Măruță
Anna Lesko, lipsită de inhibiții și in bucătărie! Ținuta sumară în care a gătit ardei umpluți

15:25
Militia Modei by Costi Dita
Miliția modei by Costi Diță, intrigat de lenjeria intimă purtată de Rihanna: “Se vede ca un parizer prins în capcană”

05:57