Fenomen neobișnuit în China. Priveliștea i-a lăsat pe oameni fără cuvinte. VIDEO

Ultima actualizare: 06-08-2019 16:10
miraj china
Jiangsu News Broadcast

Mai multe clădiri antice, copaci și o eoliană de dimensiuni mari au putut fi văzute, luni, de mai mulți locuitori din China, peste lacul Hongze din provincia Jiangsu, datorită unui fenomen natural inedit.

Potrivit specialiștilor, priveliștea ar fi fost o iluzie des întâlnită datorită umezelii din aer, iar în condiții normale de vreme nu se poate observa nimic dincolo de lac, relatează Daily Mail.

Fenomenul a durat o jumătate de oră, timp în care locuitorii zonei au făcut numeroase poze.

Unul dintre martorii fenomenului a declarat că a observat ,,orașul fantomă“ după o ploaie. Tot el a declarat că în timpul mirajului se putea vedea un complex de clădiri antice, dar și o eoliană.

Acest fenomen are loc când aerul devine mai cald decât temperatura apei de la sol. Razele soarelui trec din aerul rece în cel cald și se formează o reflexie. Imaginile care apar în miraj sunt de obicei încețoșate și sunt reprezentări ale așezărilor oamenilor. Fenomenul este similar reflexiei din apă.

Potrivit arhivelor orașului, mirajul a apărut prima dată în regiune în anii 1950 și 1960. Se crede că fenomenul de luni este cel mai clar dintre cele raportate până acum.

Imaginile care surprind priveliștea ,,orașului fantomă“ au creat un val de reacții pe site-urile de socializare din China, iar mai multe persoane încearcă să identifice locul care a apărut în miraj.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO