Elevii care iubesc natura. Au plantat copaci și au construit roboți din materiale reciclabile


Ultimul update: Sambata 23 Noiembrie 2019 09:38
Data publicarii: Sambata 23 Noiembrie 2019 08:23
Categorie: Stiri Diverse

Elevii școlii din Ciugud, județul Alba au arătat că iubesc natura. Înarmați cu sape și lopeți, elevii au plantat copaci în parcul de lângă școală.

L-au denumit „părculețul cu gânduri bune”, pentru că la rădăcina fiecărui copac au îngropat mesaje cu gândurile lor legate de protejarea mediului înconjurător, combaterea încălzirii globale și reducerea poluării.

În paralel, alți elevi au construit roboți numai din materiale reciclabile.

Parcul din fața școlii din Ciugud, județul Alba, a prins mai multă viață după ce elevii de gimnaziu, ajutați de profesori și de angajații primăriei, au plantat nouă platani de peste patru metri înălțime, câte unul pentru fiecare clasă.

Elevă: „Am făcut lângă școală, am săpat niște gropi că să plantăm copăcei, să îl creștem până o să fim în a VIII-a și apoi să îl predăm celor care vin pe clasa zero”.

La rădăcina fiecărui copac, copiii au pus și câte un bilețel cu gânduri bune.

Alți copii au realizat în numai câteva zile roboți din materiale reciclabile.

Elevii împreună cu profesorii au vrut să dea un exemplu comunității.

Mihaela Drăghici, inițiatoare proiect: „Scopul acestei acțiuni este unul de a sensibiliza elevii, de a sensibiliza comunitatea asupra efectelor pe care le are poluarea. În comunitaea noastră se și reciclează gunoiul, copiii sunt foarte receptivi la acest fel de acțiuni”.

Ciugudul promovează conceptul de „smart village", iar asta înseamnă și protejarea inteligentă a mediului înconjurător.

Gheorghe Damian, primar Ciugud: „Viitorul înseamnă și un mediu mai curat, oxigen, înseamnă și un semnal de alarmă asupra acțiunilor pe care noi oamenii le facem pentru a determina încălzirea globală. Copiii noștri prin acțiunea pe care o fac azi trag un semnal de alarmă"

Administrația din Ciugud a implementat deja mai multe măsuri de protejare a mediului prin crearea unor stații de încărcare pentru autoturismele inteligente, colectarea selectivă a gunoiului menajer sau folosirea unor mașini electrice.

Verdictul crunt al ministrului Mediului. Câți copaci se taie anual în România
Un fermier a fost amendat de Garda de Mediu după ce a plantat 40.000 de copaci
Autorităţile vor să taie 8.000 de copaci lângă Braşov, ca să facă un drum forestier
VIDEO PROTVPLUS.RO