Elevii care învață la -51 de grade Celsius. Când se suspendă cursurile în localitățile din Siberia

10-12-2020 10:56


Elevii care învață la -51 de grade Celsius. Când se suspendă cursurile în localitățile din Siberia

Elevii de la o școală din Siberia învață la -51 de grade Celsius, în fiecare zi. Acolo, activitatea școlară se suspendă numai în cazul în care temperatura coboară până la valoarea de -56 de grade Celsius.

Elevii cei mai căliți din lume învață la școala din localitatea Oymyakon, zonă cunoscută drept „Polul frigului”.

Cursurile încep la ora 9:00 când este încă întuneric, deoarece soarele din decembrie răsare o oră mai târziu și se termină la ora 17:00 când este și întuneric. Soarele apune la ora 14:15.

În școala construită în 1932 și numită după negustorul și patronul local Nikolay Krivoshapkin, învață copiii din Oymyakon și două sate din apropiere, Khara Tumul și Bereg Yurde.

„Copiii merg pe jos la școală cu părinții și adesea și cu câinii; elevii din alte sate trebuie să ia un autobuz pentru a ajunge aici. Călătoria cu autobuzul durează între 10 și 18 minute”, a spus fotograful local Semyon Sivtsev, citat de publicația The Siberian Times.

„Filmam în jurul orei 9 dimineața pe 8 decembrie, iar temperatura era de -51C. A trebuit să-mi păstrez mănușile și nu era foarte confortabil, dar altfel degetele mele ar fi înghețat și aș putea să fac doar puține poze”, a spus el.

Regulile din Oymyakon sunt diferite, raportate la anul școlar față de alte localități din Republica Sakha.

Astfel, în alte zone se suspendă cursurile pentru elevii de vârstă primară (cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani) la -45C, dacă nu bate vântul sau la -42C până la -44C în funcție de forța vântului.

Elevii mai în vârstă nu vor merge la școală la -48C fără vânt, sau -45C la -47С tot în funcție de viteza vântului

Cursurile pentru elevii de toate vârstele din toate școlile din Yakutsk sunt suspendate la -50C.

 

Sursa: The Siberian Times


VIDEO PROTVPLUS.RO