Elev de clasa a II-a din Iași, corectat greșit pe caiet. ”Ce să-i răspund, domnule învățător?”

Ultima actualizare: 06-03-2019 07:33
elev iasi
Facebook.com

Un elev din clasa a doua, de la Colegiul Național Mihai Eminescu din Iași, a fost corectat de învățătorul său, fără să fi greșit însă.

Situația a fost semnalată pe Facebook de tatăl copilului, care nu a știut cum să-i explice situația celui mic. Băiatul scrisese corect cuvântul patinoar și a despărțit corect în silabe ”derdeluș”, însă profesorul l-a corectat cu pix roșu.

Mesajul integral al tatălui:

”Iași, 2019 – Colegiul Mihai Eminescu

David a ajuns acasă și s-a dus direct la dex-ul cel mare și greu (nu ăla on-line), pe care-l răsfoim de multe ori, la partidele de Scrabble – m-a întrebat - Tati, eu unde am greșit, nu înțeleg ?

Ce să-i răspund, domnule învățător, de la clasa a II-a B ?

Am încercat totuși să-mi lămuresc copilul, că trăim într-o țară în care ne dorim și luptăm zi de zi,

De asemenea, sora băiatului a povestit că a discutat cu învățătorul, însă acesta a invitat-o „ironic să consulte dicționarul”.

”Am fost astăzi „în vizită” la domnul învățător. I-am expus problema, iar dânsul m-a invitat ironic să consult dicționarul. Să râd sau să plâng? Mă așteptam la o așa replică din partea dumnealui, așa că i-am arătat și fotografii din dicționar. Moment în care a început să se fâstâcească. Nu mi-a dat o explicație. Fie era momentul în care avea o revelație, fie mă credea pe mine „o cauză pierdută”, a scris femeia în comentariile postării.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO