Doi polițiști au salvat un bătrân, în Cluj. Bărbatul își căuta sora pe care nu o mai văzuse de șase ani

Dată publicare: 28-04-2021 16:27
Dată actualizare: 28-04-2021 17:51


Poveste cu final fericit în județul Cluj. Doi polițiști au salvat un bătrânel în vârstă de 70 de ani ce zăcea pe drumurile din localitatea Tritenii de Jos.

Când l-au întrebat de unde este, polițiștii au avut un șoc să afle că bărbatul venise tocmai din Dorohoi să-și caute sora pe care nu o mai văzuse de mai bine de 6 ani.

Bătut și batjocorit în nenumărate rânduri de propriii săi fii, bătrânelul a decis că trebuie să plece de acasă.

Timp de trei zile și trei nopți, fară bani și fară mâncare, bărbatul a mers din poartă în poartă cu speranța că o să-și găsească sora. Norocul său a fost echipajul format din cei doi polițiști care l-au ajutat imediat ce au aflat despre el.

Omul, în vârstă de 70 de ani, se ţinea cu ultimele forţe de o bancă de pe marginea drumului, atunci când a fost zărit de o femeie cu suflet mare care i-a anunțat pe cei doi polițiști. Vlad și Mihai sunt șefi de post de aproape un an și spun că este primul caz de acest fel cu care s-au confruntat.

Pop Ionuț Mihai – membru al Sindicatului Europol: „Am fost informați cu privire la existența, pe raza localității Colonia, a unei persoane în vârstă, străină de localitate. Ne-am deplasat la locului indicat și am depistat persoana în cauză.”

Bătrânul le-a spus celor doi că este în căutarea surorii sale și că trebuie să ajungă la ea. Cei doi agenți l-au dus imediat la spital, apoi au început să îi caute rudele.

Deac Vlad – membru al Sindicatului Europol: „Starea de sănătate fizică și psihică a acestuia era una precară, dat fiind faptul că de trei zile acesta era nemâncat și a dormit sub cerul liber. La scurt timp a reușit să-i găsească rudele”.

Azoiței Constantin, bătrân: „M-au ajutat foarte mult, altfel nu cred că ajungeam… muream… Două zile am umblat, flămând, plouat, frig. M-au dus la spital. Acasă m-au bătut, m-au fugărit, unde să mă duc? M-au bătut copiii, de trei ori m-au bătut, de trei ori i-am iertat…”

Sora bărbatului spune că a fost un șoc pentru ea să-l vadă în fața porții după atâția ani, și nici nu l-a recunoscut. Știa că era tratat urât de familie, dar nu s-a gândit niciodată că ar fi putut să plece singur de acasă.

Polscar Adriana: „Nu m-am așteptat… Nu știam cine mă caută că eu mai am niște frați, n-am știut că este fratele meu ăl mare.”

Bărbatul de 70 de ani nu are pensie și nici card de sănătate, iar sora lui susține că a aflat acum că el suferă de cancer. Și că îi vă purta de grijă până în ultima clipă.

Tags: bătrân, cluj,


VIDEO PROTVPLUS.RO