Cum a fost marcată Ziua Pământului la Brașov. Apelul lansat de organizațiile de mediu

Dată publicare: 23-04-2021 08:51
Dată actualizare: 23-04-2021 10:54


ziua pământului

Ziua Pământului a fost marcată, joi, și la Brașov. Sute de copaci au fost plantați în zona sanctuarului de urși de la Zărnești.

Asociațiile de profil subliniază faptul că trebuie să fim atenți cu mediul înconjurător și să ne pese de el în fiecare zi, nu doar la "evenimente".

Întreaga activitate a pornit la iniţiativa unei asociaţii din Braşov, care se ocupă şi cu salvarea animalelor, cărora le oferă adăpost. Acum au fost implicaţi voluntari, care au plantat sute de copaci.

Tot la Braşov au avut loc şi acţiuni de ecologizare. Din păcate, oamenii aruncă saci întregi de deşeuri pe câmpuri, fără să se gândească la efectele negative.

Paula Ciotlos, Asociaţia Milioane de Prieteni: "În fiecare zi pământul este invadat de tone de gunoaie, în fiecare zi se taie o mulţime de copaci, în fiecare zi lăsăm animale sălbatice fără hrana şi fără adăpost, în fiecare zi facem rău planetei fără să ne dăm seama."

De ziua pământului a fost "inaugurată" şi prima "parcare de bun simţ turistic". Aceasta se afla pe DN1, la limita judeţelor Prahova şi Braşov, şi a fost dotată cu coşuri de gunoi pentru colectarea selectivă.

Cristina Predoiu, Asociaţia Bun Simţ şi Atitudine Civică: "Din păcate aceste gunoaie nu provin doar de la cei din tranzit, de multe ori drumarii găsesc şi canapele, frigidere. Încercăm ca măcar pe cei din trafic să îi facem să adopte o conduită potrivită în momentul în care ajung într o parcare."

Proiectul traseului de Bun-Simţ Turistic, iniţiat de Asociaţia Bun-Simţ şi Atitudine Civică, îşi propune să amenajeze astfel 95 de parcări de pe traseul București-Sibiu.

O altă acţiune de ecologizare a avut loc şi pe Tâmpa.

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO