Căldura de la un crematoriu, folosită la încălzirea unui oraș. Unde se analizează această propunere

Dată publicare: 27-02-2021 20:33
Dată actualizare: 27-02-2021 20:43


Căldura de la un crematoriu, folosită la încălzirea unui oraș. Unde se analizează această propunere

Căldura de la crematorii ar putea fi folosită pentru încălzirea locuințelor, în Dublin, Irlanda. Este una din propunerile pe care le analizează municipalitatea, cu privire la surse neconvenționale de încălzire.

 

În privința surselor de energie alternative, gigantul Amazon a încheiat deja un acord cu primăria Dublinului de sud, prin care căldura radiată de serverele dintr-un datacenter să fie direcționată către rețeaua de încălzire publică. Altfel, aceasta s-ar fi pierdut, iar acest lucru este valabil și în cazul crematoriului din oraș, arată publicația Dublin Live.

Potrivit expertului în energie Donna Gartland, în prezent se risipește energia termică provenită din datacentre, crematorii, stații de tratare a apei ori depozite frigorifice, iar numai în Dublin 3.500 de megawați se irosesc, când ar putea fi folosiți pentru încălzirea rețelei publice.

Ea este și consilierul pe probleme de energie al primarului.

Acest gen de activități ar putea furniza 33% din căldura necesară rețelei publice, consideră ea. Acest fel de energie nu este apreciată la adevărata ei valoare, pentru că nu este considerată „regenerabilă” în adevăratul sens al cuvântului, și nu este prevăzută în regulamentele privind construcțiile, consideră expertul.

Irlanda ar trebui să atingă cifra de 12% energie din surse regenerabile, însă ținta a fost atinsă deocamdată doar pe jumătate.

Sursa: Pro TV