După câinii albaştri, în Rusia au apărut şi câini verzi sau roz. Care este explicaţia

Dată publicare: 27-02-2021 17:38
Dată actualizare: 27-02-2021 18:08


Câini cu blana verde, într-un oraș din Rusia. În altă parte sunt unii roz

Mai mulți câini cu blana verde au fost văzuți într-un oraș din Rusia, la câteva zile după ce alți câini colorați au apărut pe rețelele sociale.

Câinii albaștri au fost fotografiați pe străzile din Dzerzhinsk, iar imaginile au devenit virale pe social media. La scurt timp, alte patrupede au fost zărite tot cu blana colorată, dar de data aceasta în verde, și în alt oraș, Podolsk, undeva la 40 de kilometri depărtare de Moscova.

Ministrul regional al agriculturii, Sergei Voskresenskiy, a explicat că acești câini cu blana colorată în nuanțe de verde au ajuns să arate așa după s-ar fi aciuat într-un depozit părăsit unde se aflau diferite vopseluri, relatează publicația „The Moscow Times”.

„Câinii au plăcuțe de identificare și nu sunt deloc agresivi, ba chiar foarte prietenoși” a spus ministrul.

Între timp, în locul câinilor albaștri din Dzerzhinsk au apărut alți câini, cu blana colorată în roz. Despre aceștia se crede că s-au murdărit cu produse chimice de la o fabrică de explozibili din apropiere, arată sursa citată.

Părerile sunt împărțite în rândul activiștilor pentru drepturile animalelor, unii considerând că expunerea la aceste substanțe nu le-a afectat sănătatea, în timp ce alții spunând că acest lucru este un risc.

Totuși, expunerea la chimicale le-ar fi putut afecta simțul mirosului iar asta le-ar pune viața în pericol, consideră demnitarul rus.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO