Bill Gates crede că un virus ar putea ucide 30 de milioane de oameni în 6 luni și cere să se ia măsuri


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Sambata 28 Aprilie 2018 12:13
Categorie: Stiri Diverse
Bill Gates

Miliardarul Bill Gates a avertizat la o dezbatere organizată pe tema epidemiilor de către Massachusetts Medical Society și New England Journal of Medicine că omenirea nu este pregătită să facă față unei pandemii.

Potrivit Business Insider, el a spus că, deși se consideră un optimist, ”există o zonă în care lumea nu face un progres prea mare, iar asta este pregătirea pentru o pandemie”.

Probabilitatea ca un astfel de fenomen nedorit să se producă în anii următori este destul de ridicată, spun cei de la Business Insider, care precizează că noi agenți patogeni au apărut în toată lumea, pe măsură ce populația s-a mărit, iar omenirea a tot distrus din mediul sălbatic.

De asemenea, a devenit foarte ușor ca unii indivizi sau grupuri mici de oameni să creeze arme biologice mortale.

Bill Gates a prezentat o simulare realizată de către Institute for Disease Modeling, care a arătat că o nouă formă de gripă - precum cea care a ucis 50 de milioane de oameni în 1918 - ar putea omorî acum aproximativ 30 de milioane de oameni în doar 6 luni.

Iar dacă ai spune unui Guvern că acum se construiește o armă care să ucidă 30 de milioane de oameni, imediat acel stat ar lua măsuri - a mai spus Gates.

”În cazul amenințărilor biologice, această amenințare lipsește. Lumea trebuie să se pregătească pentru pandemii, la fel de serios cum se pregătește pentru război.” - a declarat miliardarul.

Singura dată când armata americană a încercat un fel de testare a capacităților sale împotriva unie pandemii de variolă, scorul final a fost ”variola 1, omenirea 0”, a spus Gates.

El a mai anunțat, vineri, că Fundația Bill and Melinda Gates oferă suma de 12 milioane de dolari pentru găsirea unui vaccin antigripal universal.

Bill Gates va dona peste un miliard de dolari pentru combaterea malariei

Săptămâna trecută, cofondatorul Microsoft şi filantropul american, Bill Gates, a anunţat că fundaţia sa va investi până în 2023 în total 700 milioane de lire (1,2 miliarde de dolari) pentru combaterea malariei, relatează EFE, potrivit Agerpres.

Miliardarul american a intervenit la un summit împotriva malariei, coorganizat de Fundaţia Bill şi Melinda Gates şi organizaţia Roll Back care s-a desfăşuratla Londra, subliniind că este "vitală" o mai mare investiţie pentru a urmări prin satelit ţânţarii care provoacă malaria şi eradicarea acestei boli.

El a precizat că această investiţie va fi destinată ameliorării imaginilor oferite de sateliţi, deoarece, a spus el, "trebuie să continuăm să inovăm pentru a controla malaria".

Gates a subliniat necesitatea unei investigaţii mai aprofundate, deoarece "condiţiile bolii evoluează". "Ţânţarul şi parazitul dezvoltă o rezistenţă la intervenţiile pe care le folosim în combaterea lor", a spus el. "Avem nevoie de supraveghere cu multe detalii geografice", a adăugat Gates.

Pentru prima dată în zece ani, cazurile de malarie nu au scăzut, a reamintit Gates, subliniind că, nu numai că progresele se află în impas, dar se şi manifestă o inversare a tendinţei. În prezent, şase din zece cazuri de malarie în întreaga lume se detectează în cele 53 de ţări membre Commonwealth-ului.

De aceea, liderii acestor ţări sunt chemaţi să reducă la jumătate numărul persoanelor afectate de această patologie până în 2023, un obiectiv care, dacă va fi îndeplinit, va evita 350 de milioane de cazuri şi va salva 650.000 de vieţi.

Malaria ucide un copil la fiecare două minute şi 90 % din populaţiile ţărilor din Comunitatea Naţiunilor (Commonwealth) trăiesc în ţări unde această boală face ravagii.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres Business Insider

Carne
Bill Gates a donat 4,6 miliarde de dolari
Bill Gates in aceeasi ipostaza: 1973 versus 2016. FOTO
Topul Forbes pe 2016. Mai putini miliardari, mai putini dolari, dar acelasi lider: Bill Gates
VIDEO PROTVPLUS.RO