Amendat pentru că nu a mers pe banda plină de gropi, în Timișoara. Reacția Poliției

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
amendat timisoara
Opinia Timisoarei

”N-au avut ce să-mi facă şi m-au amendat că nu mi-am băgat maşina prin gropile semnalizate”, spune un șofer din Timișoara, supărat pe poliție.

Tras pe dreapta de un echipaj al Poliţiei Rutiere Timiş, omul a fost sancţionat pentru că a mers pe banda a doua a drumului, la ieşirea din Timişoara către Lugoj, deoarece prima bandă era în lucru, plină de gropi şi semnalizată ca atare.

„M-au oprit aproape de indicatorul cu Timişoara, la ieşire spre Lugoj, vineri seara, pe la 23.30. Mi-au cerut să trag pe dreapta, agenţii s-au prezentat şi au trecut la verificarea maşinii. Au controlat actele, rotile, au verificat dacă sunt omologate pentru că am jante de 19, au constatat că totul era în ordine. Apoi m-au pus să suflu în etilotest, iar aparatul a indicat aloolemie zero. În cele din urmă, mi-au spus că nu aveam voie să circul pe bandă a doua, cea de lângă axul drumului, iar eu le-am explicat că pe prima bandă se execută lucrări şi sunt multe gropi, aşa că am ales să merg pe cea de-a doua, în condiţiile în care drumul era liber, fiind o oră mai înaintată. M-am trezit că mi-au întocmit proces verbal de contravenţie pentru că citez , a povestit Șerban Ion pentru opiniatimisoarei.ro.

În acelaşi proces verbal, şoferul amendat a menţionat faptul că a mers pe bandă a II-a, deoarece pe prima erau gropi şi exista riscul să-şi distrugă maşina. Amendă primită de şofer a fost de 870 de lei + 6 puncte de penalizare la permis.

Potrivit Codului Rutier, Art.41. (1) „Vehiculele şi animalele, atunci când circulă pe drumurile publice pe care le este permis accesul, trebuie conduse pe partea din dreapta a drumului public, în sensul de circulaţie, cât mai aproape de marginea părţii carosabile, cu respectarea semnificaţiei semnalizării rutiere şi a regulilor de circulaţie.”

Şoferul a achitat deja amenda, dar a făcut şi o contestaţie şi intenţionează să depună şi o plângere penală împotriva agentului constatator, socotind că totul a fost un abuz, dat fiind faptul că banda era semnalizată ca fiind în lucru.

De cealaltă parte, Poliția a transmis că pozele șoferului sunt dintr-o altă zonă și că acesta a circulat vreme îndelungată pe bandă a doua cu 50 km/h.

„Pozele şi sectorul de drum prezentante sunt din altă zonă decât cea în care a fost amendat conducătorul auto, acesta a circulat vreme îndelungată pe bandă a doua cu 50 km/h, ceilalţi participanţi la trafic fiind obligaţi să îl depăşească pe prima bandă. Nu a ţinut cont nici de avertismentele echipajului de poliţie pentru a trece conform legii pe prima bandă. Agentul de poliţie a acţionat corect legal şi l-a sancţionat pe şoferul contravenient”, transmit pentru opiniatimisoarei.ro reprezentanţii Serviciului Rutier Timiş.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO