Amenda riscată de oamenii care nu își plimbă câinii în fiecare zi


Ultimul update: Sambata 28 Septembrie 2019 15:22
Data publicarii: Sambata 28 Septembrie 2019 15:11
Categorie: Stiri Diverse
câini

Proprietarii de câini care nu își scot zilnic animalele afară riscă amenzi de până la 2.700 de dolari, conform unei noi legi emise în Teritoriul Capitalei Australiene, care recunoaște câinii drept ființe cu sentimente.

Legea pentru Bunăstarea Animalelor, implementată joi în teritoriul din Australia, prevede penalizări dure pentru oamenii care nu sunt atenți la bunăstarea animalelor lor, conform CNN.

Proprietarii de animale pot primi amenzi și dacă nu asigură câinilor adăposturi, mâncare și apă. De asemenea, oamenii care țin câinii legați timp de 24 de ore sunt nevoiți să îi elibereze ulterior pentru două ore, pentru a evita sancțiunile.

Teritoriul capitalei Canberra este prima jurisdicție din Australia în care câinii sunt recunoscuți drept ființe cu sentimente.

„Bunăstarea animalelor moderne este considerată drept modul în care animalul se descurcă atât fizic cât și psihic în condițiile în care trăiește”, a declarat inițiatorul legii, Chris Steel.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO