Accidente în lanț pe șoselele din România. "Nu știu de ce li se mai dă voie să conducă"

09-02-2021 13:20


Trei oameni au murit, în noaptea de luni spre marți, în accidente groaznice, petrecute în Iași și Bihor. Iar seria nenorocirilor a continuat marți, în Dâmbovița.

Trei persoane au avut de suferit în urma unei ciocniri în lanț, provocate de un șofer de 73 de ani, care a estimat greșit momentul frânării.

În Iași, doi bărbați, de 30, respectiv 56 de ani, au pierit în urma impactului dintre mașina lor și o dubă care circulă regulamentar.

Șoverul aututorismului ar fi forțat o depășire, iar manevra s-a încheiat tragic. Conducătorul auto-utilitarei a scăpat cu răni ușoare și nu a vrut să fie dus la spital.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și continuă cercetările.

Impact devastator şi în Bihor, la ieşirea din localitatea Valea lui Mihai. Un tânăr de 33 de ani şi-a pierdut viaţa şi alte două persoane au fost rănite, după un episod similar celui din Iași: un şofer nu şi-a mai putut stăpâni maşina şi a ajuns pe contrasens.

A lovit doua autoturisme și l-a propulsat pe unul dintre ele în șanț. Şoferul a rămas încarcerat, iar manevrele de resuscitare s-au dovedit inutile.

Alți doi răniți sunt în spital, în timp ce conducătorul auto care a greșit este anchetat pentru omor din culpă şi vătămare corporală.

De dimineață, trei oameni au fost răniţi şi patru maşini, avariate, în Dâmboviţa. Un șofer de 73 de ani nu ar fi frânat la timp şi ar fi izbit autoturismele din coloană.

Alexandru Curelea, șofer: "Șocul din urmă în impactului, am resimţit o durere puternică la coloană. Neatenţia, vârsta şi-au spus cuvântul. Nici cea mai mică urmă de frânare."

Ovidiu Petre, șofer: "A intrat în noi din plin, fără să frâneze. I-o fi venit rău la volan. Foarte bătrân, nu ştiu de ce li se mai dă voie să conducă la vârsta asta."

Cei trei oameni au fost răniţi, dar din fericire niciunul nu este în stare gravă, au primit îngrijiri la faţa locului şi nu au necesitat transportul la spital.

Acum, poliţiştii au deschis o anchetă şi urmează să stabilească în ce împrejurări s-a produs acest accident.

Tags: accidente, deces,


VIDEO PROTVPLUS.RO