5000 de oameni au stat la coadă, în ploaie, pentru a salva un băiețel bolnav de cancer

Ultima actualizare: 05-03-2019 13:31
copil bolnav leucemie
Facebook/Olivia Saxelby

Mobilizare uriașă în Marea Britanie pentru salvarea unui băiețel de 5 ani, care a primit un diagnostic crunt la câteva zile după Crăciun.

Oscar Saxelby-Lee are o formă agresivă de leucemie, iar medicii i-au anunțat pe părinți că aceasta ar mai avea de trăt doar trei luni dacă nu găsesc un donator de celule stem compatibil.

Părinții au făcut un apel disperat pe rețelele de socializare, iar mobilizarea oamenilor a fost exemplară.

Aproape 5000 de persoane au stat la coadă, sâmbătă și duminică, în fața școlii Pitmaston din Worcester, deși vremea nu a fost deloc prietenoasă.

Oamenii au completat mai multe formulare și au oferit mostre de salivă, pentru a se vedea dacă pot deveni donatori.

Un prieten de familie, Lin Forward, a declarat, pentru The Sun, că mama lui Oscar, Olivia, se descurcă foarte bine deși trăiește "cel mai urât coșmar al oricărui părinte".

"Micuțul Oscar e într-o stare precară în aceste momente. În mod normal putea să meargă prin spital cu ajutorul unui suport, dar acum e în izolare și nici măcar nu mai poate mânca. Olivia a fost absolut uimitoare. A stat în spital tot timpul și a încercat să rămână optimistă. E cel mai rău coșmar al unui părinte", a declarat Lin Forward.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO