3 case au fost distruse de un incendiu violent. Patru autospeciale s-au luptat cu flăcările

21-09-2019 08:02


Trei case au fost distruse de un incendiu violent, vineri, în judeţul Dâmboviţa. 

Se pare că focul ar fi izbucnit din gospodăria unui bărbat, în vârstă de 66 de ani, iar din cauza vântului puternic flăcările au cuprins şi celelalte două locuinţe învecinate.

Pompierii au intervenit cu 4 autospeciale şi s-au luptat cu vâlvătaia mai bine de două ore. Limbile de foc ar fi cuprins inițial casa bărbatului de 66 de ani din localitatea Valea Lungă, dar, în scurt timp, au pus stăpânire și pe alte două locuințe.

Benone Nica, proprietarul casei: "Nu știu, domne, a apărut odată flacăra.”

Vecin: "S-a extins foarte repede, în aproximativ 5 minute a ars tot! Am dus mașina cât mai departe. Ne-am speriat toți".

Vecinii au sunat imediat la 112. Militarii ajunși la fața locului cu 4 autospeciale cu apă și spumă au început lupta cu focul.

Cristinel Ioniță, ISU Dâmbovița: "Incendiul se manifestă la partea superioară, la acoperiș, la cele trei locuințe. Intervenția a fost foarte dificilă din cauza vântului puternic ce se manifestă".

După mai bine de 2 ore de luptă cu flăcările, pompierii au reușit să lichideze incendiul. Între timp, o femeie în vârstă de 58 de ani, proprietara uneia dintre locuințe, a suferit un atac de panică și a fost dusă la spitalul din Moreni, pentru îngrijiri.

Pagubele lăsate în urmă sunt foarte mari. Toate cele 3 case au fost distruse în mare parte și, până când nu se vor face lucrări ample de reparații, nu se mai poate locui în ele. Din primele informații, spun pompierii, incendiul s-a produs din cauza unui scurtcircuit.

VIDEO PROTVPLUS.RO